Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
3oς Διεθνής κολυμβητικός διάπλους δήμου Ληξουρίου (12/01/2006)


Διοργανώθηκε από το Δήμο Ληξουρίου ο 3ος Διεθνής κολυμβητικός χειμερινός διάπλους tου κόλπου Κεφαλλονιάς (5,5km). Διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι ένας μοναδικός εορτασμός της ημέρας του αγιασμού των υδάτων.

Συμμετείχαν 19 κολυμβητές, άνδρες και γυναίκες από 3 ηπείρους, Έλληνες και ξένοι όλων των ηλικιών. Κολύμπησαν μέχρι και 2,5 ώρες στα παγωμένα κύματα ακόμη και υπό χαλαζόπτωση. Τέσσερις κολυμβητές εγκατέλειψαν από το κρύο.

Νικητής ήταν ο Αμερικανός Τζέϊ Μπένερ που διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 17 λεπτά, ο καλύτερος μαραθώνιος αμερικανός κολυμβητής των τελευταίων 10 ετών, 4ος στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα είναι ομοσπονδιακός προπονητής ΗΠΑ στην μαραθώνια κολύμβηση.

Δεύτερος κατετάγη ο Αρης Ιωαννίδης από την Θεσσαλονίκη, τέως πανελληνιονίκης στα 100μ. ελεύθερο και πεταλούδας, σε 1 ώρα 20 λεπτά, καταρρίπτοντας την Ελληνική επίδοση του φετινού 3ου Aρη Πολύζου από την Λάρισα, του νικητή του Διάπλου της Μάγχης (Αγγλία - Γαλλία). Νικητές της Μάγχης είναι και οι δύο επίσης συμμετέχοντες κολυμβητές από την Αθήνα, η Σοφία Ψιλόλιγνου και Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Καταχειροκροτήθηκε ο Τούρκος μαραθώνιος κολυμβητής Νετσάτι Σαγκίρ που τερμάτισε σε 2 ώρες 26 λεπτά. Είναι αρχιτέκτονας 59 ετών, και ο εμπνευστής του κολυμβητικού αγώνα νήσος Σύμη - Ντάτσα Τουρκίας (18km) που γίνεται τα 3 τελευταία χρόνια την παγκόσμια ημέρα φιλίας των λαών (κάθε 1η Σεπτέμβρη).

Η ιδέα του Τούρκου αυτού αρχιτέκτονα οδηγεί κάθε χρόνο Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές μαζί με τους Έλληνες και Τούρκους Δημάρχους και δημότες Σύμης και Ντάτσας, να εδραιώνουν μέσω ενός κολυμβητικού μαραθωνίου αισθήματα φιλίας και
ειρήνης στο Αιγαίο.

Ο αγώνας του Ληξουρίου ψηφίστηκε ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος επί
συνόλου 11 μαραθώνιων κολύμβησης, που διεξήχθησαν το 2005 στην
Ελλάδα. Η ψηφοφορία έγινε στο δικτυακό τόπο: http://www.marathonswim.gr/

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του φωτογράφου Νίκου Πάντη.

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.