Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Πρωτοπορία της ΕΛΙΝΟΙΛ με το Δ/Ξ «Απηλιώτης» (14/03/2006)


Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μάρτη στο λιμάνι του Πειραιά η τελετή ονομασίας του νεότευκτου, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιου «Απηλιώτης», του πρώτου από τα δύο υπερσύγχρονα δεξαμενόπλοια που δρομολογούνται από την ΕΛΙΝΟΙΛ για τον εφοδιασμό με καύσιμα του νησιωτικού δικτύου των πρατηρίων ελίν. Ανάδοχος ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Τζωάννος, ενώ επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού, ναυτιλιακού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας..

Το Δ/Ξ «Απηλιώτης» μεταφορικής ικανότητας 2,200 m3, ναυπηγήθηκε στο Split της Κροατίας υπό την επίβλεψη των Lloyd’s. Η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει η ΕΛΙΝΟΙΛ στον εφοδιασμό των ελληνικών νησιών την τελευταία 20ετία, έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του, καθιστώντας το μοναδικό στον κόσμο ναυπήγημα, απολύτως προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες εφοδιασμού και στις συνθήκες που επικρατούν στα νησιά μας.

Το Δ/Ξ Απηλιώτης, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πρύμνη του για την μεταφορά 3 βυτιοφόρων αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει τελευταίας γενιάς γεμιστήρια, τεχνολογίας bottom loading, που επιτρέπουν τη φόρτωση των βυτιοφόρων εν πλω με 5 προϊόντα ταυτοχρόνως και περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης ατμών για την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι εξασφαλίζει το γρήγορο και κυρίως ασφαλή εφοδιασμό των νησιών μας, αφού καταργεί την εκφόρτωση πετρελαιοειδών στους προβλήτες των νησιών.

Η ελίν διαθέτει ένα δίκτυο 91 πρατηρίων σε 31 διαφορετικά ελληνικά νησιά, καλύπτοντας ολοκληρωμένα και από ηγετική θέση τις ανάγκες ανεφοδιασμού τους. Η πρωτοποριακή δράση της εταιρίας στο χώρο των νησιών ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν μετά από ένα τραγικό ναυάγιο, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απαγόρευσε τη μεταφορά υγρών καυσίμων στα νησιά με τα συμβατικά οχηματαγωγά. Τότε η ΕΛΙΝΟΙΛ με γνώμονα την κοινωνική της ευθύνη εφάρμοσε μια πρωτοποριακή λύση, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα δεξαμενόπλοια, τα οποία μετέφεραν μαζί με τα καύσιμα και ένα βυτιοφόρο. Έτσι κατέστη δυνατός ο αδιάλειπτος ανεφοδιασμός, χειμώνα-καλοκαίρι, νησιών τα οποία δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία αντιμετώπισε αποτελεσματικά το μέγα πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων στα νησιά αυτά και, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων τους, αναπτύχθηκε ταχύτατα, κατακτώντας ηγετική θέση.

Με τη δρομολόγηση του Δ/Ξ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ αλλά και του υπό κατασκευή αδελφού πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ, που αναμένεται να έρθει το καλοκαίρι, η ΕΛΙΝΟΙΛ πρωτοπορεί και πάλι δίνοντας τη λύση εφοδιασμού των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες, αφού η πρώτη λύση που είχε δώσει το 1983 ξεπεράστηκε, καθώς η ραγδαία αύξηση της ζήτησης καυσίμων στα νησιά, δεν συνοδεύτηκε από δημιουργία κατάλληλων υποδομών, όπως ειδικών χώρων εκφόρτωσης επικίνδυνων φορτίων κλπ. Με τη νέα λύση που εφαρμόζει η ΕΛΙΝΟΙΛ, δεν απαιτείται πλέον πλαγιοδέτηση του πλοίου, ούτε πολύωρη παραμονή του και διενέργεια εκφορτώσεων σε χώρους των λιμένων αφού αρκεί η πρυμνοδέτηση για λίγα λεπτά, για την αποβίβαση των ήδη έμφορτων βυτιοφόρων.

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.