Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
H Mercedes-Benz δίνει την εκκίνηση του 44ου ράλλυ Αιγαίου (13/07/2007)

Δόθηκε η εκκίνηση σήμερα στις 16.00 στο 44ο ράλλυ Αιγαίου . Πρώτο σταθμό αποτελεί το Ρέθυμνο, ενώ στον Άγιο Νικόλαο θα διεξαχθούν οι δύο ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρύμα. Επόμενος σταθμός είναι η Ίος, ενώ η επιστροφή για τον τερματισμό θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου, με προορισμό την Βουλιαγμένη έχοντας καλύψει συνολικά περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια.

Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40 σκάφη και περιλαμβάνουν τα κορυφαία Ελληνικά αγωνιστικά σκάφη και πληρώματα με επιπλέον συμμετοχές από το εξωτερικό. Για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και πολλά παραδοσιακά σκάφη. Το τρόπαιο είναι βαρύτιμο, αφού αντιπροσωπεύει τη ναυτοσύνη και την ιστιοπλοϊκή δεινότητα των σύγχρονων θαλασσοπόρων. Οι ιστιοδρομίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, αποτελώντας αληθινή πρόκληση για τους συμμετέχοντες.

Tο Ράλλυ Αιγαίου είναι το παλαιότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην ανοιχτή θάλασσα στη χώρα μας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Αποκλειστικός χορηγός του αγώνα είναι η MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ που για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνει θέση στο τιμόνι του χορηγού του Ράλλυ Αιγαίου, του κορυφαίου για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της χώρας γεγονότος, συνεχίζοντας δυναμικά την ενεργό δράση της στην υποστήριξη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας και συνεισφέροντας έμπρακτα σε ένα άθλημα που πάνω από όλα έχει χρώμα Ελλάδας. Παράλληλα, το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τα μέλη ενός πληρώματος αντικατοπτρίζει στο έπακρο την εταιρική, ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Mercedes-Benz Ελλάς.

Αυτή την εποχή οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο είναι ιδανικές για αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Το μελτέμι, πνέει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με εντάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 15 και 35 κόμβων, από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις.

Πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της Ελληνικής φιλοξενίας.

Το 44ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την υποστήριξη των Νομαρχιών Ρεθύμνου και Λασιθίου καθώς και των Δήμων Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Iου.

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας με την βοήθεια της εταιρίας TELEMATIX θα μπορούν να ζήσουν μέσω του internet το Ράλλυ ζωντανά στην διεύθυνση www.aegeanrally.gr

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ Σπορ, το περιοδικό Esquire και η εφημερίδα Metro.

H Mercedes-Benz δίνει την εκκίνηση του 44ου ράλλυ Αιγαίου (13/07/2007)Αριστερά ο κος Ιωάννης Μαραγκουδάκης πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. (Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) και ο Dr. Alexander Paufler Διευθύνων Σύμβουλος της MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.