Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Υψηλές ταχύτητες στην μαρίνα του Φλοίσβου (07/11/2008)

Το ταχύπλοο σκάφος υψηλών προδιαγραφών Blue FPT βρέθηκε στην μαρίνα του Φλοίσβου, σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε για τον εορτασμό της νίκης του στο γύρo της Αγγλίας 2008, τον μακρύτερο παράκτιο αγώνα ανά τον κόσμο, με πλήρωμα τον κυβερνήτη Πατέρα Βασίλειο, τον συγκυβερνήτη Τσικόπουλο Πάνο, τον μηχανικό Βασιλείου Λευτέρη και τον πλοηγό Dag Pike.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 250 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ναυπηγείων και ιδιώτες οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κινητήρες.

Σε αρκετούς από τους προσκεκλημένους ο κυβερνήτης κ. Πατέρας και το πλήρωμα έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν σύντομο πλου με το σκάφος Blue FPT, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της ΤΕΚΜΑΡ, Μπενάρδος Σταμάτης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της FPT, ενώ οι εκπρόσωποι της FPT κ. Μ. Caugi και ο κ. E. Rossi βράβευσαν το πλήρωμα του σκάφους Blue FPT, τονίζοντας για άλλη μια φορά την επιτυχία τους.

Το Blue FPT είναι ένα σκάφος σχεδιασμένο από τον Fabio Buzzi, εξοπλισμένο με τρεις πετρελαιοκινητήρες της FIAT Powertrain Technologies. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η απουσία δυσχερειών και η σταθερότητα των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονταν καθημερινά και οδήγησαν το ιταλικό σκάφος και τους κινητήρες του, να προσπεράσουν και τα 47 σκάφη που συμμετείχαν.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, το σκάφος κέρδιζε θέσεις μίλι-μίλι χάρη στην αξιοπιστία των κινητήρων τύπου Ν60-480 ισχύος 480 ίππων, που είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα σκάφη αναψυχής. Αυτό είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονιστεί, ότι, ένα συμβατικό προϊόν που προέκυψε από την γραμμή παραγωγής, νίκησε τους αγωνιστικούς κινητήρες στις μεγάλες αποστάσεις.

Η νίκη αυτή αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία, όπως αποδεικνύεται και από την απόσταση της μίας ώρας που είχε από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή. Μια δοκιμασία μεγάλης διάρκειας, 1400 μιλίων γύρω από την Αγγλία, στις πιο δύσκολες θάλασσες του κόσμου όπου οι κινητήρες FPT νίκησαν χωρίς καμία δυσκολία.

Η FPT - Fiat Powertrain Technologies εξέθεσε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τρεις κινητήρες θαλάσσης, διαθέσιμους σε μια μεγάλη γκάμα ιπποδυνάμεων τόσο για τα σκάφη αναψυχής όσο και για τα επαγγελματικά. Οι κινητήρες θαλάσσης FPT σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για μεγάλες επιδόσεις, με αξιοπιστία, μειωμένο θόρυβο και ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή κινητήρων με πολύ καλή αναλογία ισχύος/βάρους που επιτρέπουν στους ναυπηγούς να προχωρήσουν στην κατασκευή νέων, πιο αποτελεσματικών και ελαφρύτερων σκαφών.

Λίγα λόγια για την Fiat Powertrain Technologies

Η Fiat Powertrain Technologies ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2005, είναι μέλος του Fiat Group και περιλαμβάνει όλες τις Powertrain δραστηριότητες που προηγουμένως διεξάγονταν από:

Fiat Group Automobiles (Fiat Powertrain)
Iveco (Iveco Motors)
Centro Ricerche Fiat and Elasis

Με ετήσια παραγωγή, περίπου 3,1 εκατομμυρίων κινητήρων και 2,5 εκατομμυρίων μειωτήρων και αξόνων, με 20.000 υπαλλήλους, 15 κτιριακές εγκαταστάσεις και 10 κέντρα ερευνών σε 7 χώρες, η FPT κατέχει σημαντική θέση παγκοσμίως στον τομέα του powertrain ενώ μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν οποιαδήποτε απαίτηση χάρη στην τεράστια γκάμα προϊόντων που διαθέτει και είναι:

κινητήρες (με ιπποδύναμη από 20 έως 1020hp και από 1.000 έως 20.100 κυβικά)
μειωτήρες (από 145 έως 950Nm)

Τα προϊόντα εφαρμόζονται σε:

αυτοκίνητα (ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία)
βιομηχανίες (κατασκευαστικός εξοπλισμός, αγροτικά μηχανήματα)
θαλάσσιες μηχανές (αναψυχής και επαγγελματικές)
γεννήτριες

Η έρευνα και η ανώτερη εφαρμοσμένη μηχανική εξασφαλίζουν την τεχνολογική πρόοδο της εταιρείας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στη λειτουργία του Powertrain Research & Technology.

ΤΕΚΜΑΡ

Η εταιρεία ΤΕΚΜΑΡ είναι αποκλειστικός διαθέτης στην Ελλάδα για τους ναυτικούς και βιομηχανικούς κινητήρες. Η συνεργασία της με την FPT ξεκίνησε πριν 22 χρόνια (Σεπτέμβριος 1986) και εξακολουθεί μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία έχοντας διαθέσει περισσότερους από 7.500 κινητήρες.

Στο ιδιόκτητο κτίριο της εταιρείας στην περιοχή Νέου Φαλήρου στον Πειραιά, στεγάζονται τα τμήματα διοίκησης, πωλήσεων, service και ανταλλακτικών ενώ σε καίρια σημεία στον Ελλαδικό χώρο έχουν αναπτυχθεί συνεργεία που παρέχουν service και ανταλλακτικά ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των κινητήρων που λειτουργούν σε σκάφη εργασίας, μεταφοράς επιβατών, αναψυχής και περιπολικά του Λ.Σ.

Η ΤΕΚΜΑΡ διαθέτει ένα επιτελείο από 15 μηχανικούς άρτια εκπαιδευμένους, εφοδιασμένους με όλα τα σύγχρονα διαγνωστικά όργανα και ικανούς να αντεπεξέλθουν στις πλέον σύγχρονες ανάγκες της τεχνολογίας.

Υψηλές ταχύτητες στην μαρίνα του Φλοίσβου (07/11/2008) Υψηλές ταχύτητες στην μαρίνα του Φλοίσβου (07/11/2008)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.