Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ θαλάσσιων αθλημάτων στην Βασιλική (26/06/2009)

H ειδυλλιακή Βασιλική Λευκάδας επιλέχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά για να φιλοξενήσει, από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων, το μοναδικό που διεξάγεται στην Ελλάδα. Την έναρξη του φεστιβάλ θαλασσίων αθλημάτων κήρυξε η Oλυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν αγώνες windsurfing, free style και slalom, καθώς επίσης και αγώνες με σκάφη τύπου catamaran, tiger class, Laser 1, Laser Radial, open dingy και σκαφών ανοικτής θαλάσσης.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες πλαισιώθηκαν από διάφορες εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις bmx, πολλά beach πάρτι, συναυλίες ροκ συγκροτημάτων από την Βρετανία, παρουσίαση Ελληνικών χορών και τον φημισμένο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μiss Ionian Islands.

Στο χώρο της ιστιοπλοΐας έλαμψαν με την παρουσία τους στα καταμαράν οι πρωταθλητές Ευρώπης Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης ενώ στα Laser συμμετείχε το πλήρωμα του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη και ο πρωταθλητής Αντώνης Μπουγιούρης .

Ο έντονος συναγωνισμός και οι συναρπαστικές μονομαχίες καθήλωσαν τους φίλους της ιστιοπλοΐας, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την Βασιλική. Και αυτό γιατί εκτός από τις ελληνικές, υψηλές συμμετοχές, υπήρχαν και αρκετά ηχηρά ονόματα όπως ο Τζοε Μπένετ, νικητής στο παρελθόν του "Round Texel" και νικητής στο περσινό Φεστιβάλ και ο πρωταθλητής Ευρώπης νέων στα λέζερ Κίερ Κλαρκ.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος αθλητές από επτά χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Εσθονία, Αυστραλία, Βουλγαρία και Ιταλία).

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλαξαν για τους διοργανωτές οι προσκεκλημένοι αθλητές αφού δώρισαν στο δημοτικό σχολείο δύο σκάφη optimist που φέρουν τις υπογραφές τους με ανεξίτηλο μελάνι και την ευχή της Σοφίας Μπεκατώρου «να βγουν Ολυμπιονίκες στο μέλλον και από τον κόλπο της Βασιλικής.».

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ θαλάσσιων αθλημάτων στην Βασιλική (26/06/2009)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.