Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής ο κ. Δεληγιάννης Δημήτρης στο 46ο Ράλι Αιγαίου (27/07/2009)Με έναν ιδιαίτερο τρόπο τελείωσε το φετινό ράλι Αιγαίου, που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με επίσημο χορηγό την Mercedes-Benz Hellas.

Ο περσινός νικητής κατάφερε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα.

Η παράδοση θέλει να μην κερδίζει ο ίδιος κυβερνήτης το Ράλι Αιγαίου δύο φορές στη σειρά, με μερικά πληρώματα να φτάνουν κατά το παρελθόν κοντά σε αυτή την επιτυχία, αλλά τελικά κανένα από αυτά να μην τα καταφέρνει.

Μέχρι που το 2009, στο 46ο Ράλι Αιγαίου, ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κ. Δεληγιάννης Δημήτρης και το πλήρωμά του, με το σκάφος "Life Φρεσκοστυμένο Booker" έσπασαν αυτή την παράδοση.

Για αυτή την επιτυχία, κυβερνήτης και πλήρωμα χρειάστηκε να βάλουν τα δυνατά τους και να κερδίσουν και το τέταρτο και μεγαλύτερο σκέλος του φετινού αγώνα, από τη Σάμο στο Σούνιο, συνολικής απόστασης 135 ναυτικών μιλίων.

Μια ιστιοδρομία που εκτός από την αγωνία, αφού στην εκκίνησή της δεν είχε κριθεί τίποτα, επεφύλασσε για τους αγωνιζόμενους ακραίες και απαιτητικές καιρικές συνθήκες: από άπνοια μέχρι και πολύ ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα οκτώ μποφόρ.

Στις δύο ιστιοδρομίες όρτσα - πρίμα ανοικτά του Φαλήρου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε και τυπικά το 46ο Ράλλυ Αιγαίου, το "Life Φρεσκοστυμένο Booker" σφράγισε την επιτυχία του κερδίζοντας την πρώτη, ενώ η δεύτερη ακυρώθηκε λόγω ασθενών ανέμων.

Στην κατηγορία IRC, πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος Optimum 3 - Garmin των κκ. Λιβά Περικλή και Λάζου Νίκου, που σε όλον τον αγώνα δεχόταν την πίεση του σκάφους Α35 του ολυμπιονίκη κ. Πελεκανάκη Λεωνίδα.

Η αυλαία έπέσε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του 46ου Ράλι Αιγαίου, παρουσία όλων των συμμετεχόντων και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελικά αποτελέσματα Γενικής Βαθμολογίας

Κατηγορία ORCi A που αναδεικνύει τον νικητή του Ράλι Αιγαίου:

1) LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ BOOKER - Δημήτρης Δεληγιάννης
2) BANA BIOLETA 3 - Γιώργιος Συκάρης
3) ALPHA BANK - Θοδωρής Τσουλφάς

Στη γενική κατάταξη της κατηγορίας IRC, πρώτο ήταν το OPTIMUM 3 - GARMIN των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου, στα ORCi N το SERENDIPITY του Π. Χατζηκυριακάκη, ενώ στα ORC Club το σκάφος MAISTROS της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτη τον Ανέστη Καραγιαννίδη.

Ανασκόπηση του αγώνα

Στον εφετινό αγώνα συμμετείχαν 500 περίπου ιστιοπλόοι με 48 συνολικά σκάφη. Το πρώτο μέρος του αγώνα περιελάμβανε την διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Σύρο. Η εκκίνηση δόθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Πρώτο μπήκε στο λιμάνι της Ερμούπολης το OPTIMUM3 - GARMIN με δεύτερο το LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ BOOKER.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους

ORCi-A
LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ BOOKER
ZANTINO-WIND
ALSOUMA-ALLIANZ


IRC

GANT
A35
OPTIMUM 3 - GARMIN

Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο στόλος πραγματοποίησε το δεύτερο σκέλος, από την Σύρο μέχρι την Λέρο, με τον αγώνα να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που ευνόησαν ώστε τα σκάφη να αποκτήσουν υψηλές ταχύτητες.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους

ORCi Α
BANA BIOLETA 3
LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ BOOKER
ALPHA BANK


IRC
OPTIMUM 3 - GARMIN
ACES-3ALFA-BOO PRODUCTION
BOXX

Το τρίτο σκέλος ξεκίνησε από την Τετάρτη 22 Ιουλίου, από την Λέρο με προορισμό την Σάμο, μία επίσης γρήγορη κούρσα κατά την οποία πρώτο στο λιμάνι μπήκε το OPTIMUM3 - GARMIN.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου ξεκίνησε το τέταρτο σκέλος, με την διαδρομή από την Σάμο μέχρι το Σούνιο μήκους 135 ναυτικών μιλίων. Σε αυτή την διαδρομή πρώτευσε το σκάφος "Life Φρεσκοστυμένο Booker" ενώ την κατηγορία IRC, το OPTIMUM3 - GARMIN αν και κέρδισε, είχε ένα βαθμό πίσω του το πολύ επικίνδυνο Α35 με το έμπειρο πλήρωμα και τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη στο τιμόνι.

Στις δύο ιστιοδρομίες Όρτσα - Πρίμα που έγιναν την Κυριακή 26 Ιουλίου ανοικτά του Φαλήρου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε και τυπικά το 46ο Ράλι Αιγαίου, ο Δημήτρης Δεληγιάννης σφράγισε την επιτυχία του κερδίζοντας την πρώτη, ενώ η δεύτερη ακυρώθηκε λόγω ασθενών ανέμων.

ΠΛΗΡΩΜΑ LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ BOOKER
Δημήτρης Δεληγιάννης, Σίμος Καμπουρίδης, Παναγιώτης Καμπουρίδης Πέτρος Σεκούρης,
Σπύρος Βενετσιάνος, Nίκος Οικονομίδης, Ιων Παπάζογλου, Περικλής Σπύρου, Γιώργος Τσιγκούλης.


Το διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην ανοιχτή θάλασσα στη χώρα μας. Από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από όλη την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά σκάφη δίνουν το παρών στη γραμμή εκκίνησης. Ανάμεσά τους υπάρχουν τα καλύτερα σκάφη και τα πιο εκπαιδευμένα πληρώματα που έρχονται αντιμέτωπα σε μια μάχη γοήτρου.

Ο ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος "Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) ιδρύθηκε το 1961 στον Πειραιά με πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της Ιστιοπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο δηλώνεται και στην επωνυμία του. Από την ίδρυσή του και για πολλά χρόνια, ήταν ο πρώτος και μοναδικός ιστιοπλοϊκός όμιλος στη χώρα μας με αποκλειστική δραστηριότητα στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Ο ΠΟΙΑΘ οργανώνει κάθε χρόνο μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες με κορυφαία διοργάνωση, από το 1964, το Ράλλυ Αιγαίου, η οποία εξασφαλίζει κάθε χρόνο την συμμετοχή των περισσοτέρων Ελληνικών αγωνιστικών σκαφών και μεγάλη συμμετοχή ξένων σκαφών. Η άρτια από κάθε πλευρά οργάνωση των ιστιοπλοϊκών αγώνων και το μεγάλο κύρος του Ομίλου, οδήγησε στην ανάθεση στον ΠΟΙΑΘ της διεξαγωγής και άλλων μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αν. Παπαληγούρας παραδίδει στον κ. Δημήτρη Δεληγιάννη του κύπελλο του νικητήΤο πλήρωμα του σκάφους Life Φρεσκοστυμμένο - BOOKER , μαζί με την κυρία Αννα Κυδωνάκη (Marketing Director Vivartia SA) Ο Δ.Σ. της MERCEDES-BENZ HELLAS, κ. Σταύρος Παρασκευαϊδης με τον Χρήστο Καρύδη κυβερνήτη του σκάφους Blue Pearl Mercedes-Benz που θα αγωνιστεί στο 46ο Ράλλυ Αιγαίου με τα χρώματα του χορηγού
Ο Χρήστος Καρύδης κυβερνήτης του σκάφους BLUE PEARL MERCEDES-BENZ με τον Δημήτρη Δεληγιάννη κυβερνήτη του σκάφους LIFE Φρεσκοστυμμένο - Booker νικητή του 46ου Ράλι ΑιγαίουΣτιγμιότυπο από την εκκίνησηΣτιγμιότυπο από την διαδρομή Φάληρο-Σύρος
Στιγμιότυπο από την διαδρομή Φάληρο-ΣύροςΤο σκάφος WIND-ZANTINO, λίγο πρίν το πρώτο σημείο στροφήςΤο πλήρωμα του σκάφοτυς OPTIMUM 3 - GARMIN
Το πλήρωμα του ΒΑΝΝΑ VIOLETTAΤερματισμός στη Λέρο από το σκάφος LIFE Φρεσκοστυμμένο BOOKERΟ κυβερνήτης του σκάφους BLUE PEARL MERCEDES-BENZ παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα
όρτσα - πρίμαόρτσα - πρίμαόρτσα - πρίμα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.