Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Αποτελέσματα και... παράπονα του 21ου ράλι Ιονίου (21/09/2009)


Την πρώτη θέση κατέλαβε το «Alpha Private Bank» με κυβερνήτη τον κ. Παύλο Κούρκουλο στην κατηγορία IRC στο εφετινό ράλι Ιονίου, ακολουθούμενο από το «Giorgio Hellenic Postbank» με κυβερνήτη τον κ.Κώστα Μάνθο και το «Albireo-Lloyds Register» με κυβερνήτη τον κ. Ιωάννη Κουτσούκο.

Στην κατηγορία Orci, την πρωτιά κατέλαβε το «Evi-domisis A.E.» με την κα. Ανθούλα Σκαρπαλέζου, με δεύτερο το «Zantino-Wind» του κ. Στρούζα και τρίτο το «Erodios-ZeroRh» με κυβερνήτη τον κ. Σωκράτη Καλλιγά.

Τέλος, την πρωτιά στην κατηγορία Orc Club κατέλαβε το σκάφος «Dennis», το οποίο πρώτευσε και στο εφετινό ράλι Κυκλάδων με κυβερνήτη τον κ. Ανδρέα Χατζή, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε το «De Malo II» με κυβερνήτη τον κ. Ιωάννη Γιαπαλάκη και τρίτο το «Kymothoe» με κυβερνήτη τον κ. Ευάγγελο Βοζίκη.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Πατρών ο οποίος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την ομαλή έκβαση του αγώνα ώστε αυτός να κριθεί τελικά επιτυχής. Παρόλη την προσπάθεια όμως, δεν έλειψαν και μερικά παράπονα από ορισμένους ιστιοπλόους οι οποίοι και τα κοινοποίησαν με σκοπό την ολοένα πιο σωστή διεξαγωγή των αγώνων.

Τα παράπονα αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με λάθη τα οποία διαδραματίστηκαν κατά την απονομή των επάθλων αλλά και με τις καταμετρήσεις των σκαφών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απονομή του κυπέλου που αντιστοιχούσε στην πρώτη θέση στο σκάφος « Κυμοθόη» του Ν.Α.Ο.Ε.Φ., το οποίο είχε καταλάβει στον αγώνα την τρίτη θέση. Όσο για τις καταμετρήσεις, ενώ οι κανονισμοί αναφέρουν ότι αυτές γίνονται απροειδοποίητα, στο αγώνα πραγματοποιήθηκαν καταμετρήσεις με... ραντεβού! Ως συμβάν αναφέρεται ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που έγινε στο Μεσολόγγι με σκάφος το οποίο όταν ενημερώθηκε ότι θα καταμετρηθεί, πήρε άλλα πανιά από διπλανό φίλιο σκάφος ώστε να βρεθεί σωστό.

Το βέβαιο είναι ότι τα αν ισχύουν τα παραπάνω περιστατικά δεν προάγουν, απεναντίας υποβαθμίζουν, όχι μόνο το άθλημα της ιστιοπλοΐας αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τα γεγονότα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι αγώνες να αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός, τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι για το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, οι συμμετέχοντες κάνουν μια μεγάλη θυσία, προσφέροντας τις ελάχιστες και σημαντικές ημέρες των διακοπών τους για την πραγματοποίηση του αγαπημένου τους αθλήματος και όταν διαπιστώνουν περιστατικά τα οποία δεν συνάδουν με το πνεύμα του υγιούς συναγωνισμού απογοητεύονται με πολύ πιθανό ενδεχόμενο την παύση της συμμετοχής τους.

Αποτελέσματα και... παράπονα του 21ου ράλι Ιονίου (21/09/2009)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.