Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)

Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία στο Φάληρο, με την Ελλάδα να κατακτά τελικά το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία SONAR με τους Βασίλη Χριστοφόρου, Αργύρη Νοτάρογλου και Θοδωρή Αλεξά.

Οι ιστιοπλόοι μας έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο αφού βρίσκονταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, μετά τους αγώνες του Σαββάτου. Όλα πήγαν ανάποδα στη τελευταία όγδοη κούρσα που τερμάτισαν στην όγδοη θέση, δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς και στους Ισραηλινούς, να κατακτήσουν το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντιστοίχως με ελάχιστη διαφορά βαθμών. Επίσης, δέχθηκαν και μια αδικαιολόγητη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να ξαναρχίσουν από την αρχή την κούρσα με συνέπεια να μείνουν πίσω, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουν την δεύτερη θέση.

Ανεξάρτητα με την απώλεια του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου, οι Έλληνες ιστιοπλόοι μας έκαναν μεγάλη εμφάνιση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα κόντρα σε παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες κατακτώντας σε αυτόν τον θεσμό, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας AμεA, ένα παγκόσμιο μετάλλιο.

Παράλληλα, η χώρα μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αυτό το τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα και οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών.

Πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Γερμανοί Jens Kroker-Robert Prem και Siggy Mainka.

Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ισραηλινοί Kohen Dror-Efrati Arnon-Ben Vexler.

Στην κατηγορία 2,4 mp το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ολλανδός Thery Schmitter, το ασημένιο ο Γερμανός Heiko Kroeger και το χάλκινο η Αγγλίδα Helena Lukas .

Οι έλληνες ιστιοπλόοι πήραν τις εξής θέσεις: 11ος Γ. Δεληκούρας,, 19ος Ν. Ευσταθιάδης ,20ος Ν.Πατεράκης, 27ος Κ. Τσατσάκης.

Στην κατηγορία SKUD-18, πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Άγγλοι Rick Ham και Nikki Birrel.

Η τελετή λήξεως του παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές της εξαιρετικής αυτής παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης. Οι ξένοι και οι Έλληνες ιστιοπλόοι έδωσαν ραντεβού του χρόνου στην Ολλανδία, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010.

Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)
Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)
Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα (21/10/2009)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.