Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Απίστευτο ρεκόρ συνεχούς κολύμβησης 78 χιλιομέτρων στον τριπλό διάπλου του Τορωναίου από τον κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο


Τριανταπέντε ώρες και είκοσι λεπτά χρειάσθηκε ο κ. Κωτσιόπουλος για να διανύσει τρεις συνεχόμενες φορές το υδάτινο δρομολόγιο συνολικής απόστασης 78 χιλιομέτρων από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο δεύτερο που απέχουν μεταξύ τους 26 χιλιόμετρα. Οι τριανταπέντε συνεχόμενες ώρες -και είκοσι λεπτά-κολύμβησης αποτελούν ένα μοναδικό ρεκόρ και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν στον αγωνιστικό στίβο που θα γίνει αυτή την εβδομάδα ο αγώνας Τορωναίου.

Ο κ. Κωτσιόπουλος είναι Τοπογράφος Μηχανικός, 52 ετών  και για την επίτευξη του ρεκόρ χρειάσθηκε να  κολυμπήσει επί μιάμιση μέρα συνεχόμενα!
Ο ίδιος μαραθώνιος κολυμβητής έχει κάνει και άλλες επιτυχημένες προσπάθειες μία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε το 2000 όταν διέσχισε τη Μάγχη.

Η τιτάνια προσπάθεια ξεκίνησε την Παρασκευή 15-7-2005 στις 7:10 το πρωί από την περιοχή Νικήτη, υπό την αιγίδα του εκπολιτιστικού συλλόγου ‘’ Ο ΣΙΘΩΝ’’ που επί 35 χρόνια διοργανώνει επιτυχώς τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου.

Συγκεκριμένα ο αγώνας ξεκίνησε στις 07:10 της 15ης Ιουλίου, με καλές καιρικές συνθήκες  και κατέληξε στην Άφυτο μετά από 7 ώρες και πενήντα οκτώ λεπτά, στις 15:08.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος διάπλους με την αντίστροφη βέβαια φορά και η άφιξη στην Νικήτη έγινε μετά από 13 ώρες και πενήντα επτά λεπτά, στις 05:05.

Η δεύτερη διαδρομή με δεδομένο ότι επικρατούσαν αντίθετα ρεύματα και από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε νύχτα, μεγάλωσε αρκετά το βαθμό δυσκολίας του αγώνα.

Η τρίτη και τελευταία πράξη της υπερπροσπάθειας πραγματοποιήθηκε με μέτριες καιρικές συνθήκες από την Νικήτη στην Άφυτο σε δεκατρείς ώρες και εικοσιπέντε λεπτά τερματίζοντας το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:30 της 16 Ιουλίου.

Κριτές και ναυαγοσώστες της Ένωσης Ναυαγοσωστών βορείου Ελλάδος επέβλεπαν στο παραπλέον πλοιάριο που κάθε ώρα τροφοδοτούσε με υγρή τροφή τον κολυμβητή.
Η συγκίνηση από το μεγάλο κατόρθωμα νίκησε την κούραση, τα αντίθετα ρεύματα, το κύμα, το ξενύχτι και τα προβλήματα πόνου στους ώμους και τη μέση του κ. Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος της διάπλευσης της Μάγχης το 2000 ήταν 13 ώρες και 39 λεπτά, δηλαδή 2,5 φορές μικρότερος από τις 35 ώρες και τα 20 λεπτά που διήρκεσε ο μοναδικός για τα Ελληνικά δεδομένα υπερμαραθώνιος αγώνας.

Τελικά με την κολύμβησή του αυτή των 35 ωρών και 20 λεπτών ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος υστερεί παγκοσμίως μόνο από 3 κολυμβητές του διπλού διάπλου της Μάγχης. Από έναν Αργεντινό ο οποίος κολύμπησε επί 40 ώρες,  και από έναν Αγγλο και έναν Αμερικάνο οι οποίοι έχουν κολυμπήσει 36 συνεχόμενες ώρες.

Για φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες του αγώνα: www.marathonswim.gr

Γιάννης ΚωτσιόπουλοςΔιάπλους του Τορωναίου
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.