Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
35ος διεθνής κολυμβητικός διάπλους του Τορωναίου Κόλπου.


Πραγματοποιήθηκε εφέτος στις 23/7 στη Χαλκιδική ο 35ος κολυμβητικός διάπλους του κόλπου της Κασσάνδρας (Τορωναίος Κόλπος).
Ο διάπλους έγινε κάτω από σχετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες γι’ αυτό και υπήρχε, συγκριτικά με άλλες χρονιές, μεγάλος αριθμός κολυμβητών που δεν τερμάτισαν.
Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή και ο τερματισμός του 12χρονου Ινδού Αντίτια Σάντος και του 65χρονου «Βασιλιά της Μάγχης» Μάικλ Ρίντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:

1. Mάρκος Ντίαζ (Άγιος Δομίνικος) 6.26’
2. Σιούτας Παναγιώτης (Ελλάδα) 7.30’
3. Ατίλα Μανιόκι (Ουγγαρία) 7.49’
4. Καρίνα Μπρούνερ (Νότια Αφρική) 7.59’
5. Δρόσσος Στέλιος (Ελλάδα) 8.05’
6. Ξυλλά Έλενα (Ελλάδα)  8.30’
7. Αντίτια Σάντος (Ινδία) 8.37’
8. Τζαναβάρας Χαρίσης (Ελλάδα) 8.41’
9. Ψιλόλιγνου Σοφία (Ελλάδα) 8.58’
10. Γαγγάδης Αλέξανδρος (Ελλάδα) 9.20’
11. Γκιουζέπας Δημήτρης (Ελλάδα) 9.42’
12. Μάικλ Ριντ (Αγγλία) 9.54’
13. Παπαθανασίου Βασίλης (Ελλάδα) 9.55’
14. Τούμπας Αστέριος (Ελλάδα) 10.06’
15. Τσιαλής Γιώργος (Ελλάδα) 10.20’
16. Στεφανάτος Γιώργος (Ελλάδα) 11.10’
17. Χωριατάκης Δημήτρης (Ελλάδα) 13.15’
18. Μαλιγκούδης Δημήτρης
       Kαρακυριαζής Κυριάκος (Ελλάδα) 13.30’
19. Mπάτζης Χριστόφορος (Ελλάδα) 14.36’
20. Ξανθόπουλος Θανάσης
       Μελλισίδης Γιάννης (Ελλάδα) 14.40’

Δεν τερμάτισαν:

Κούρα Κωνσταντίνα, Κουτλιάνος Βασίλης, Μεταγγιτσινού Στέλλα, Χαλκιάς Δημήτρης, Σαββόπουλος Λευτέρης, Μουτσιάνος Γιώργος, Σταμάτης Δημήτρης, Κουκούτση Μαρία, Δεληθανάσης Δημήτρης, Κατραντσιώτης Δημήτρης.
 
Ο διάπλους των 26 km έχει πλέονκαθιερωθεί και πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, σαν ένα σημαντικό δρώμενο στην Χαλκιδική. Προσελκύει πολλές συμμετοχές μαραθωνοκολυμβητών από όλο τον κόσμο, αλλά και πολλών εραστών της κολύμβησης που αγωνίζονται για το στεφάνι ελιάς και το χειροκρότημα των Νικητιανών, τα μόνα έπαθλα που παίρνουν όλοι οι κολυμβητές ανεξαρτήτως σειράς τερματισμού.

Ιστορική αναδρομή.

Πριν από 34 χρόνια, τον Ιούλιο του 1971, μια παρέα Νικητιανών, με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα, ξεκίνησε και έκανε πραγματικότητα κάτι που για όλους φάνταζε μια τρέλλα. Κολύμπησαν από την Νικήτη της Σιθωνίας στη Κασσάνδρα, διαπλέοντας τον Τορωναίο Κόλπο.
Το ξεκίνημα των επτά κολυμβητών πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Μόνο μερικοί φίλοι παραβρέθηκαν. Το απόγευμα όταν μαθεύτηκε πως οι κολυμβητές φτάνουν στην ακτή της Κασσάνδρας, οι κάτοικοι μη μπορώντας καλά καλά να το πιστέψουν έτρεξαν με ότι μέσο διέθεταν να υποδεχτούν τους ήρωες.
Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973  η ίδια παρέα ίδρυσε τη Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων», που από τότε μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 1974 που ο αγώνας δεν έγινε λόγω των πολιτικών εξελίξεων, διογανώνει κάθε Ιούλιο τον διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.


 

 

 

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.