Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
“Εχίονας”, “Ανεμόεσσα” και “Dennis” στην πρώτη θέση του ράλι Ιονίου. Σάρωσε ο Ν.Ο.Π.Φ.

18.8.2005 

Σε μεγάλη αθλητική κόντρα μεταξύ δύο κορυφαίων συλλόγων του ΝΟΠΦ και του ΠΟΙΑΘ εξελίχθηκε το εφετινό ράλι Ιονίου με πλήρη επικράτηση του ΝΟΠΦ (1η θέση σε ΙΜS-A, ΙΜS-N, και στα ORC). Στην κατηγορία IMS A πρώτευσε ο “ΕΧΙΟΝΑΣ”, στην ΙΜS N το “ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ” και στα ORC το “Dennis”.

Ο “Εχίονας” με κυβερνήτη τον κ. Κώστα Μάνθο πραγματοποίησε εξαιρετικές πλεύσεις ενώ το πλήρωμα του κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες. Σε καίρια στιγμή του αγώνα δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν το ένα με εξάρθρημα στον ώμο και το άλλο με μετακαρποφαλαγγική στον δείκτη. Παρόλα αυτά το μικτό πλήρωμα αποτελούμενο από πέντε δυναμικές γυναίκες και τρεις άνδρες κατέκτησε δύο πρώτες θέσεις μία δεύτερη και μία τρίτη κυριαρχώντας του δεύτερου “Αlpha Private Bank” που τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση στα IMS A.

Στα ORC το σκάφος “Dennis” επαλήθευσε τα προγνωστικά που το ήθελαν πρώτο. Το γνωστό πλήρωμα, χωρίς να φέρει το άγχος και την πίεση που επιβάλλει συνήθως ο ρόλος του φαβορί πραγματοποίησε εξαιρετικές πλεύσεις κατακτώντας εύκολα τρεις πρώτες θέσεις και μία δεύτερη κυριαρχώντας επιβλητικά. Στο σκάφος σημειώθηκε μάλιστα και μία ένσταση η οποία ήταν αβάσιμη και τελικώς απερρίφθη. Η επιτυχία του Dennis προέκυψε από τον συνδυασμό των ικανοτήτων του πληρώματος όπως το τιμόνεμα από τον κ. Διονύση Χατζή ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά την πλοήγηση του σκάφους, έστω εάν πολλές φορές ιδιαίτερα στην τελευταία ιστιοδρομία χρειάστηκε να διαφωνήσει έντονα -παρά τον πράο του χαρακτήρα- με όλο το πλήρωμα μέχρι να επιβάλλει τελικά τις ορθές του επιλογές. Ωστόσο σε όλες τις ιστιοδρομίες και ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες χρειάστηκε μπαλόνι, το οποίο χειρίζονταν αποκλειστικά με υποδειγματικό τρόπο ο πλωριός τρίμερ κ. Νίκος Κανακάρης ενώ η συμβολή και η εμπειρία του κ. Ανδρέα Χατζή σε όλες τις θέσεις ήταν σημαντική. Ο κ. Νάσος Καυμενάκης αναλαμβάνοντας τις «βαριές» δουλειές ξελάσπωσε πολλές φορές από δύσκολες καταστάσεις το σκάφος και τα ύφαλά του!

Στα θετικά του αγώνα συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων η διοργάνωση η οποία ήταν πολύ καλή ειδικά στις τελετές απονομών στο Κατάκολο και την Κυπαρισσία όπου παρευρέθησαν οι τοπικοί άρχοντες και ο Υπαρχηγός του λιμενικού σώματος. Μοναδικό αρνητικό σημείο ήταν η πρόωρη αναχώρηση αρκετών σκαφών πριν την τελική τελετή απονομής.

Κατά την διάρκεια του ράλι Ιονίου επικρατούσε καλό κλίμα ενώ πραγματοποιήθηκαν ωραίες διοργανώσεις και άριστη υποδοχή στα λιμάνια την παράσταση όμως έκλεψε η Ελένη του “Εχίονα” η οποία στην ανεπίσημη κόντρα IMS-ORC στις…ρακέτες, κατέλαβε την πρώτη θέση κατατροπώνοντας όλους τους αντιπάλους!

Το επόμενο μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού είναι στην Αστυπάλαια στις 20/8 από όπου θα ξεκινήσει η Aegean Regatta.

Νικητές ανά κατηγορία (Overall).
IMS A
1. EXIONAS (Europa) – Μάνθος.
2. Αlpha Private Bank – Kούρκουλος.
3. ΕΥΗ (Δόμησις) -από Καλαμάτα.
ΙΜS N
1. ANEMOEΣΣΑ - (ΝΟΠΦ).
2. ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
3. LAVORO.
ORC
1. Dennis - Διονύσης Χατζής.
2. Semele II.
3. ΕΥ.


Το πλήρωμα του Dennis κατά την απονομή. Από αριστερά διακρίνονται οι κ. Διονύσης Χατζής, Νίκος Κανακάρης, Νάσος Καυμενάκης και Ανδρέας ΧατζήςΣτιγμιότυπο από την εκκίνηση του αγώνα στην ΠάτραΤα σκάφη Αlpha Private Bank και Zantino –TIM.
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.