Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ιστιοπλοϊκός αγώνας Βlue Cup 2005 (27/12/2005)


Πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Blue Cup, αποκλειστικά με σκάφη BENETEAU, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2005. Στον αγώνα συμμετείχαν 52 σκάφη με πληρώματα από 14 χώρες.

Η εκκίνηση του φετινού αγώνα δόθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2005 από τον Άλιμο με τερματισμό την Παλαιά Επίδαυρο, όπου έγινε η απονομή των νικητών της πρώτης μέρας. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε την επόμενη ημέρα από την Παλαιά Επίδαυρο και κατέληξε στο Πόρο, όπου το βράδυ στο κτίριο «Συγγρός» απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές. Το τρίτο σκέλος του αγώνα Πόρος – Ερμιόνη ακυρώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα σκάφη ξεκίνησαν από τον Πόρο και έφτασαν στην Ερμιόνη με ελεύθερη ιστιοπλοΐα. Κατά την παραμονή τους στην Ερμιόνη, διοργανώθηκε ένα skippers’ meeting, για να ενημερωθούν οι κυβερνήτες για τις λεπτομέρειες του τελευταίου σκέλους.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ξεκίνησαν 2 ιστιοδρομίες λόγω της ακύρωσης του σκέλους Πόρος – Ερμιόνη. Η πρώτη ιστιοδρομία ξεκίνησε από την Ερμιόνη με περίπλου της νήσου Δοκού και η δεύτερη ιστιοδρομία ξεκίνησε από τη νήσο Δοκό και τερμάτισε στο Πόρτο Χέλι, όπου ακολούθησε απονομή της τελευταίας ιστιοδρομίας και της γενικής κατάταξης των δύο σειρών που αγωνίστηκαν.

Τελικός νικητής της κλάσης Α με σκάφη τύπου First & Cyclades αναδείχθηκε το σκάφος «ΙΟΥΣΑ», τύπου First 40.7 με το πλήρωμα του Αυστριακού Georg Ondrej και δεύτερο κατετάγη το «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ», τύπου First 42 S7 με το πλήρωμα του Αυστριακού Maximilian Pirker. Τρίτο τερμάτισε το σκάφος «ΑΡΓΟΣ», τύπου Cyclades 43 με το πλήρωμα του Νορβηγού Bjiorn Erik Andersen.

Tην πρώτη θέση στη κλάση Β με σκάφη τύπου Oceanis κατέκτησε με το σκάφος Oceanis 473 το Ουγγρικό πλήρωμα με κυβερνήτη τον Laszlo Bereczky. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Πολωνοί με το πλήρωμα του Przemyslaw Skibinski με το «ΚΑΛΑΜΟΣ», τύπου Oceanis 361, ενώ τρίτοι κατετάγησαν οι Πολωνοί με κυβερνήτη τον Jan Jungst με το «ΚΥΘΗΡΑ», τύπου Oceanis 473.

Πληροφορίες : www.vernicos.com, στην ενότητα Blue Cup Regatta.

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.