Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
"Πράσινες" ανησυχίες και οικολογική συνειδητοποίηση για την Omega (31/05/2011)
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο εξέφρασε την προσήλωσή της στη θάλασσα και τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες η εταιρεία ωρολογοποιίας Omega. Ερχόμενη κοντά στο υγρό στοιχείο όσο ποτέ, η ελβετική φίρμα ανήγγειλε τη συνεργασία της με τον φωτογράφο Yann Arthus-Bertrand, χρηματοδοτώντας την παραγωγή μιας ταινίας η οποία θα επικεντρώνει σε περιβαλλοντικά θέματα, εστιάζοντας στους ωκεανούς της γης.

Η πρόταση της συνεργασίας στον γάλλο καλλιτέχνη δεν είναι τυχαία αφού ο Yann Arthus-Bertrand διαθέτει ένα πλούσιο οικολογικά βιογραφικό. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Η γη από ψηλά" και παραγωγός της ταινίας HOME, ενώ είναι και ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GoodPlanet, στόχος του οποίου είναι να εγείρει την δημόσια οικολογική συνείδηση.

Με σκοπό λοιπόν να υπενθυμίσει στους θεατές τις φυσικές ομορφιές που καλύπτουν τα δύο τρίτα της επιφάνειας του πλανήτη, η Omega ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία διαμέσου του προέδρου της, κ. Stephen Urquhar, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο Capri. Ο Yann Arthus-Bertrand έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα "βαρέων" ονομάτων που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο και έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με την Omega, όπως οι εξερευνητές - θαλασσοπόροι Charles William Beebe και Jacques-Yves Cousteau , οι αθλητές Sir Peter Blake και Michael Phelps και ο "άνθρωπος δελφίνι" Jacques Mayol.

Η διάθεση για την ωκεάνια εξερεύνηση ωστόσο αποτέλεσε την κατάλληλη αφορμή για την παρουσίαση των νέων μοντέλων Omega η οποία ανανεώθηκε, συν τοις άλλοις, μέσα από την σειρά Seamaster Planet Ocean.

Τα νέα μοντέλα, που αναγγέλθηκαν επισήμως στην πρόσφατη έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld, παρουσιάστηκαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο διαμέσου μιας... γοργόνας, η οποία, επιπολάζοντας στο βυθό των μεσογειακών υδάτων, αναδυόταν νωχελικά, φέρνοντας στην επιφάνεια τα νέα Planet Ocean!

Η νέα σειρά εμφανίστηκε ανανεωμένη αισθητικά και εφοδιάζεται με την τεχνολογία co-axial της εταιρίας και τους εξαιρετικούς μηχανισμούς 8500/8501, 8520/8521 και 9300. Ανθεκτικά μέχρι και σε 600 μέτρα βάθους, με βαλβίδες από ήλιο και ελατήρια εξισορρόπησης από σιλικόνη, αποτελούν ένα καταδυτικό ρολόι πρώτης επιλογής.

Η σειρά Seamaster εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 1948, ενώ το πρώτο Seamaster που ήταν αδιάβροχο στα 300 μέτρα παρουσιάστηκε το 1957, απευθυνόμενο κυρίως στους δύτες. Με την πάροδο του χρόνου η σειρά αναβαθμίστηκε, παρουσιάζοντας την τρίτη γενιά η οποία έκτοτε συντροφεύει τον James Bond στις επικίνδυνες αποστολές του. Το 2005 ωστόσο αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της ελβετικής εταιρείας, αφού παρουσίασε την νέα σειρά της Seamaster μέσα από τα μοντέλα Planet Ocean τα οποία είναι ίσως τα πιο αναγνωρισμένα της φίρμας.

Τα νέα Seamaster planet Ocean παραταγμένα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικόΟι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν εν πλω την παρουσίαση των νέων μοντέλωνΤα νέα μοντέλα αναδύθηκαν από το βυθό του ατέρμαντου πελάγους, διαμέσου μιας... γοργόνας!
Σε έναν καλαίσθητο και επιβλητικό χώρο του Κάπρι, αναγγέλθηκε η συνεργασία της Omega με τον Yann Arthus-BertrandΟ πρόεδρος της Omega, κ. Stephen Urquhar, με τον γάλλο φωτογράφο Yann Arthus-BertrandΟ νέος μηχανισμός 9300
Το νέο Planet Ocean, διαμέτρου 45,5 χιλιοστώνΤο νέο Planet Ocean, παράγεται και με πορτοκαλί κεραμική στεφάνηΣτο νέο Planet Ocean χρησιμοποιείται υγρό μέταλλο -το επονομαζόμενο Liquidmetal- που είναι ιδιαίτερα σκληρό
Η πίσω πλευρά της νέας σειράς χρησιμοποιεί πλάτη τύπου «open back» προσφέροντας σε κοινή θέα τον «εσωτερικό» της κόσμο...Η πίσω πλευρά της νέας σειράς χρησιμοποιεί πλάτη τύπου «open back» προσφέροντας σε κοινή θέα τον «εσωτερικό» της κόσμο...
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.