Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)
Όταν η έμπνευση δεν έχει όρια, δημιουργούνται απίθανα πράγματα! Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται, διαμέσου του concept σκάφους Sang Bleu ο σχεδιασμός του οποίου βασίστηκε στο αυτοκίνητο Bugatti Veyron. Δημιουργός του, ο Ben Walsh, τελειόφοιτος του Royal College of Art, ο οποίος έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στο τμήμα εσωτερικού σχεδιασμού της PSA Peugeot Citroën ενώ στη συνέχεια "πέρασε" στην GM.

Το design του εννιάμετρου Sang Bleu είναι εντυπωσιακό και δεν θυμίζει σε τίποτα τα συμβατικά σκάφη, με τις υδροδυναμικές αλλά και τις αεροδυναμικές γραμμές του να έχουν τον πρώτο λόγο. Η γάστρα και η υπερκατασκευή φαίνεται να αποτελούν ένα κομμάτι, ενώ η πρόσβαση στο εσωτερικό πραγματοποιείται διαμέσου του ανοιγόμενου αλεξήνεμου. Όσο για τη διάταξή του, σίγουρα αυτή δεν είναι ιδανική για παράκτια ταξίδια με σκοπό την αναψυχή, αλλά είναι σαφώς προσανατολισμένη για την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων και γρήγορους πλόες. Σχετικά με τα υλικά κατασκευής του σκάφους είναι τα ίδια που χρησιμοποιούνται στη Bugatti Veyron δηλαδή κράματα αλουμινίου τα ανθρακονήματα. Το ίδιο ισχύει και με τα χρώματα τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του υπέρ-αυτοκινήτου. Αφήσαμε για το τέλος την προωστήρια δύναμη η οποία δύναται να προέλθει από έναν εσωλέμβιο κινητήρα ισχύος... 1.000 ίππων(!) μια ισχύς που σπάνια συναντάτε σε σκάφη αυτού του μεγέθους, και είναι σε θέση να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις.

Το εκπληκτικό ταχύπλοο δεν έχει γνωρίζουμε αν και πότε θα βγει στην παραγωγή αλλά το βέβαιο είναι πως η εικόνα του και μόνο αποτελεί μια πηγή έμπνευσης η οποία μάλιστα είναι σε θέση να επηρεάσει στον σχεδιασμό των μελλοντικών σκαφών.

Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)
Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)Bugatti veyron Sang Bleu Speedboat: σκάφος βγαλμένο από το μέλλον (31/05/2011)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.