Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA: Υδάτινες κόντρες στη Σαγκάη, χρονομετρημένες από την Omega (19/07/2001)

Στην Aπω Ανατολή είναι αυτή την περίοδο στραμμένο το ενδιαφέρον του κόσμου και συγκεκριμένα στην «πόλη στη θάλασσα», όπως άλλωστε σημαίνει κυριολεκτικά και το όνομά της Σαγκάης, η οποία φιλοξενεί το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA. Το μεγάλο αθλητικό γεγονός ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου ενώ πραγματοποιείται στο αθλητικό κέντρο Shanghai Oriental, στο οποίο θα γίνουν πέντε συνολικά αθλήματα: κολύμβηση, υδατοσφαίριση (water polo), κατάδυση, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και συγχρονισμένη κολύμβηση.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του υγρού στίβου δίνουν το παρών οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι έλληνες, με σημαντικές ελπίδες για διάκριση. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι μετέχουν για πρώτη φορά 181 χώρες με 2220 αθλητές ενώ η τηλεοπτική μετάδοση θα πάει σε 190 χώρες.

Το αθλητικό κέντρο Shanghai Oriental είναι μια καινούρια εγκατάσταση και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Huangpu. Διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, κάθε μια από τις οποίες διαθέτει 5.000 θέσεις για θεατές.

Την ακρίβεια στις επιδόσεις των αθλητών όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων έχει αναλάβει η Omega η οποία, όντας στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ανταγωνιστικής κολύμβησης για πολλά χρόνια, είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τη χρονομέτρηση αλλά και για τη διαχείριση όλων των πληροφοριών του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την ακρίβεια και την απόδοση που αξίζει στους σημαντικότερους παγκοσμίως αθλητές υγρού στίβου.

Η Omega ωστόσο είναι υπεύθυνη και για την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό και την καταγραφή των αποτελεσμάτων, στις οποίες περιλαμβάνεται ο πρώτος ημιαυτόματος μετρητής χρόνου για τους αγώνες κολύμβησης και τα περίφημα touchpads που είναι τοποθετημένα στα δύο άκρα της κάθε λωρίδας κολύμβησης της πισίνας.

Τα touchpads -που δεν επηρεάζονται από την επίδραση που έχει πάνω τους το νερό της πισίνας- επιτρέπουν σε κάθε κολυμβητή «να σταματήσει το ρολόι» ασκώντας πίεση ίση ή μεγαλύτερη από 3 κιλά στα υποβρύχια panel, που βρίσκονται στα άκρα της κάθε λωρίδας κολύμβησης της πισίνας. Επίσης, οι τελευταίες στιγμές των αγώνων κολύμβησης καταγράφονται με τη βοήθεια των καμερών υψηλής ταχύτητας της Omega, παρέχοντας μια επιπρόσθετη απόδειξη για τους κριτές σε περίπτωση διαφορών.

Για τους αγώνες κατάδυσης, η ελβετική φίρμα παρουσιάζει νέα γραφικά που εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων και βοηθούν τους τηλεθεατές να κατανοήσουν μερικές από τις ασυνήθιστες πτυχές των αγωνισμάτων. Για παράδειγμα, εικονικό φιλμ θα αναπαριστά τον ιδανικό τρόπο εκτέλεσης της ανακοινωθείσας κατάδυσης από το ξεκίνημά της μέχρι ο δύτης να μπει στο νερό.

Σημαντικά ωστόσο θεωρούνται και τα τηλεοπτικά γραφικά, τα οποία είναι σε θέση να δώσουν πληροφόρηση ακριβείας στους τηλεθεατές όπως η «εικονική γραμμή ρεκόρ» . Το εν λόγω γραφικό, προβάλλεται στην οθόνη με τη μορφή μιας γραμμής, η οποία κινείται με το ρυθμό ανάλογο με το ισχύον παγκόσμιο ρεκόρ. Σε περίπτωση που ο νικητής τερματίσει μπροστά από τη γραμμή σηματοδοτείται ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Έχοντας στενές σχέσεις με το υγρό στοιχείο η Omega διαθέτει μια αποκλειστική ομάδα εκπροσώπων από τον κόσμο της κολύμβησης, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα που έχουν διαμορφώσει την ιστορία του αθλήματος, όπως ο Michael Phelps και ο πρώην πρωταθλητής Alexander Popov.

Πληροφορίες: Swatch Group Greece, τηλ. 210. 9565656

Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FINA διοργανώνονται από το 1973. Μεταξύ του 1978 και του 1998, διοργανώνονταν κάθε τέσσερα χρόνια, τα έτη που έληγαν σε ζυγό αριθμό μεταξύ των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2001, τα πρωταθλήματα πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια- τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό.

14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA: Υδάτινες κόντρες στη Σαγκάη, χρονομετρημένες από την Omega (19/07/2001)14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA: Υδάτινες κόντρες στη Σαγκάη, χρονομετρημένες από την Omega (19/07/2001)14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA: Υδάτινες κόντρες στη Σαγκάη, χρονομετρημένες από την Omega (19/07/2001)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.