Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Volvo Ocean Race 2011-2012: Groupama Sailing Team (04/11/2011)

Η μεγάλη πολυεθνική εταιρία Groupama Insurance Group αποφάσισε να λάβει μέρος στο Volvo Ocean Race, με επικεφαλής τον μόνιμο πλέον συνεργάτη της, τον διάσημο Γάλλο ιστιοπλόο Franck Cammas. Με μια ιστιοπλοϊκή εμπειρία που ξεκινά το 1997 με δίγαστρα σκάφη, η ομάδα Groupama συμμετέχει στο Volvo Ocean Race με το Groupama 4, το οποίο αποτελεί το πρώτο σκάφος που λαμβάνει μέρος στον εν λόγω αγώνα από το 1993 όταν ο Eric Tabarly συμμετείχε με το σκάφος La Poste. Ο γάλλος κυβερνήτης Frank Cammas διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό στο ενεργητικό του ως επαγγελματίας ιστιοπλόος, αφού σε 73 αγώνες έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών 66 φορές, με τις 33 εξ αυτών να αφορούν την πρώτη θέση. Ο γάλλος πρωταθλητής, μαζί με τον ομοεθνή συναθλητή του Tomas Coville που έχει κάνει το γύρο του κόσμου τέσσερις φορές με το 32μετρο τριμαράν του, δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το σκάφος τους το οποίο ευελπιστούν να φέρουν στην πρώτη θέση του αγώνα. Για τους δύο αθλητές ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στο ίδιο κατάστρωμα, αφού έχουν συμμετάσχει μαζί στο Jules Verne Trophy, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Για την πρώτη συμμετοχή του Groupama 4, ο πρόεδρος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας Jean-Luc Baucherel αναφέρθηκε εγκωμιαστικά, τονίζοντας την επιθυμία του για διάκριση για τη Γαλλία τιμώντας τη μνήμη του Eric Tabarly.

Ταυτότητα σκάφους

Όνομα: Groupama 4

Εθνικότητα: Γαλλία

Σχεδιαστής: Juan Yacht Design

Κατασκευαστής: Multiplast (Βαν, Γαλλία)

Δικτυακός τόπος: http://www.cammas-groupama.com/

Frank Cammas, 38, Γαλλία. Κυβερνήτης Jean Luc Nelias, 49, Γαλλία. Πλοηγός (Navigator)Tomas Coville, 43, Γαλλία. Τιμονιέρης (Helmsman/trimmer)
Brad Marsh, 28, Νέα Ζηλανδία. Πλωριός (Bowman) Martin Krite, 31, Σουηδία. Πλωριός (Bowman)Erwan Israel, 31, Γαλλία. Τιμονιέρης (Helmsman/trimmer)
Damien Foxall, 42, Ιρλανδία. Τιμονιέρης (Helmsman/trimmer) Charles Caudrelier, 37, Γαλλία. Τιμονιέρης (Helmsman/trimmer) Phil Harmer, 32, Αυστραλία Τιμονιέρης (Helmsman/trimmer)
Martin Stromber, 29, Σουηδία. Τιμονιέρης (Trimmer/ pitman)Sebastian Marsset, 27, ΓαλλίαJacques Caraes, 52, Γαλλία
Yann Riou, 37, Γαλλία Υπεύθυνος ΜΜΕ (Media Crew member)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.