Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Volvo Ocean Race 2011-2012: Aτυχη στιγμή για τα σκάφη «Abu Dhabi» και «Sanya» στο VOR (06/11/2011)


Δύο από τα έξι σκάφη του αγώνα Volvo Ocean Race αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτά εξαιτίας των βάναυσων καιρικών συνθηκών. Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να υποσχόταν υψηλές επιδόσεις προσέθεσαν όμως και έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας δυσχεραίνοντας τον αγώνα αφού δημιουργήθηκαν μεγάλοι κυματισμοί.

Απόρροια των δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν η απώλεια του καταρτιού του «Abu Dhabi» μόλις έξι ώρες και 85 ναυτικά μίλια από την εκκίνηση, υποχρεώνοντας το σκάφος να γυρίσει πίσω. Ευτυχώς όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά, ενώ η ομάδα της στεριάς εργάζεται ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά και να επιστρέψει το σκάφος πίσω στον αγώνα το συντομότερο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις» δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους, Ian Walker, γεμάτος συγκίνηση. «Έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό τον αγώνα σε καθημερινή βάση για δεκαοκτώ μήνες αλλά ο αγώνας δεν χάθηκε και πιστεύω ότι ακόμα και τώρα μπορούμε να κερδίσουμε».

Περιγράφοντας τη στιγμή που έσπασε το κατάρτι, ο Ian δήλωσε: « η καρδιά μου έφτασε στο στόμα! Καθώς πλοηγούσα, ένα μεγάλο κύμα σήκωσε το σκάφος και βρέθηκα στον αέρα. Όταν προσγειωθήκαμε, διαπίστωσα πως το κατάρτι έλειπε… αμέσως ελέγξαμε την υγεία του πληρώματος και όταν διαπιστώσαμε ότι ήταν όλοι καλά, πήραμε το δρόμο της επιστροφής».

Η ατυχία έπληξε ωστόσο και το σκάφος «Sanya», αφού ο ισχυρός άνεμος που έπνεε με επάνω από 43 κόμβους, δημιουργώντας κύματα που ξεπερνούσαν τα δέκα μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζημιά στη γάστρα του σκάφους το οποίο αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Mortil, ώστε να επισκευαστεί η ζημιά. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση ένα μέλος του πληρώματος, ο Andy Meiklejohn, έπαθε κάταγμα στο πόδι του.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ιδέα για το πόσο σημαντική είναι η ζημιά» δήλωσε αμέσως μετά το συμβάν ο κυβερνήτης του σκάφους, Mike Sanderson, «είμαστε όμως όλοι ασφαλείς. Τα παιδιά κάνουν φανταστική δουλειά, όλα είναι πολύ θετικά και εργάζονται απίστευτα σκληρά ακόμα κι αν μπορείτε να δείτε την πικρή απογοήτευση στα πρόσωπά τους. Θα επιστρέψουμε όμως και θα ανακτήσουμε».

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.