Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)

Καθόλα έτοιμη είναι η ιστιοπλοϊκή ομάδα Banque Populaire για την συμμετοχή της στον αγώνα Jules Vern Trophy, ο οποίος προέκυψε από το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν και αποσκοπεί στον διάπλου του πλανήτη διασχίζοντας όλους τους ωκεανούς χωρίς στάσεις.

Ο Jules Vern Trophy αποτελεί ίσως τον μοναδικό αγώνα που το σκάφος μπορεί να τρέξει μόνο του και να βγει... δεύτερο (!), δεδομένου ότι δεν έχει κανέναν άλλο αντίπαλο, παρά μόνο τον καλύτερο χρόνο που έχει πραγματοποιηθεί σε όλες τις μέχρι στιγμής προσπάθειες.

Ο πρώτος αγώνας Jules Verne Trophy πραγματοποιήθηκε το 1993, με κυβερνήτη τον Bruno Peyron ο οποίος ταξίδεψε με το 26μετρο καταμαράν Commodore Explorer για 76 μέρες, 6 ώρες και 13 λεπτά ξεκινώντας και τερματίζοντας στο Ushant. Ο ίδιος ωστόσο βελτίωσε το ρεκόρ του, τόσο το 2002 όσο και το 2005 όπου και συμμετείχε για τελευταία φορά.

Το ρεκόρ του αγώνα κατέχει από το 2010 ο γάλλος Frank Cammas ο οποίος χρειάστηκε μόλις 48 ημέρες, 7 ώρες, 44 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα για τον διάπλου της γης!

Φέτος στο τιμόνι του τριμαράν της Bank Polulaire θα βρεθεί ο Loick Peyron, αδελφός του Bruno, ο οποίος πραγματοποίησε το ταξίδι για πρώτη φορά στα χρονικά του αγώνα.

Πέρα από το προηγμένο τεχνολογικά σκάφος και το καταρτισμένο πλήρωμα, η ομάδα απέκτησε πρόσφατα και έναν σημαντικό αρωγό στη μεγαλόπνοη και επίπονη προσπάθειά της. Πρόκειται για την ελβετική εταιρία ωρολογοποιίας Corum, η οποία αποτελεί και τον επίσημο χρονομέτρη αυτής της μεγάλης περιπέτειας.

Η Corum μάλιστα παρήγαγε και ένα νέο μοντέλο στο πνεύμα της περιπέτειας μέσα από την σειρά Admirals Cup, που φέρει την υπογραφή «Jules Vern Trophy 2011-12» και θα προσφέρει σε κάθε μέλος του πληρώματος στην περίπτωση που επιτευχθεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Επιπλέον η εταιρεία θα απονέμει ως έπαθλο δύο επιπλέον «Corum Jules Vern Trophy 2011-12» στους νικητές του εικονικού αγώνα ενός παιχνιδιού εξομοίωσης το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Corum στο Facebook.

Ο CEO της Corum κ. Antonio Calce, δήλωσε ότι ο πραγματικός σκοπός της συνεργασίας είναι η σύνδεση της Corum με μοναδικές αθλητικές στιγμές, ενώ εύχεται μέσα από αυτή τη συνεργασία, όπου η ακρίβεια και ο χρόνος μέτρησης είναι υψίστης σημασίας, να καταγραφεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Corum ανέκαθεν στηρίζει τα μεγάλα ιστιοπλοϊκά γεγονότα όπως φαίνεται τόσο μέσα από τη συμμετοχή στον αγώνα America’s Cup διαμέσοτυ της ομάδας Energy Team όσο και από τον αγώνα Bol d"Or Mirabaud ως επίσημου χρονομέτρη αλλά και της ομάδας Okalys Corum.

Οι προηγούμενοι νικητές

1993 : Bruno Peyron. Σκάφος: Commodore explorer - Catamaran. Χρόνος: 79 ημέρες, 6 ώρες 15 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα
1994 : Peter Blake. Σκάφος: Enza - Catamaran. Χρόνος: - 74 ημέρες, 22 ώρες, 17 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα
1997 : Olivier de Kersauson. Σκάφος: Sport Elec - Trimaran. Χρόνος: 71 ημέρες, 14 ώρες, 22 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα
2002 : Bruno Peyron. Σκάφος: Orange - Catamaran. Χρόνος: 64 ημέρες, 8 ώρες, 37 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα
2004 : Olivier de Kersauson. Σκάφος: Geronimo - Trimaran. Χρόνος: 63 ημέρες, 14 ώρες, 59 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα
2005 : Bruno Peyron. Σκάφος: Orange 2 - Catamaran. Χρόνος: 50 ημέρες, 16 ώρες, 20 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα
2010 : Franck Cammas. Σκάφος: Groupama 3 - Trimaran. Χρόνος: 48 ημέρες, 7 ώρες, 44 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα

Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)
Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)Η Corum επίσημος χρονομέτρης της Banque Populaire Team στον αγώνα Jules Vern Trophy (08/11/2011)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.