Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Volvo Ocean Race 2011-2012: 2ο σκέλος: Κέιπ Τάουν - Αμπού Ντάμπι. 8η ημέρα. Μεγάλο ρίσκο για το Sanya.


Διανύουμε ήδη την 8η ημέρα του δεύτερου σκέλους του Volvo Ocean Race. Τα σκάφη ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου από το Κέιπ Τάουν, με σκοπό να διανύσουν το γρηγορότερο δυνατό τα 5.430 ναυτικά μίλια έως το Άμπου Ντάμπι, όπου και θα τερματίσουν.

Το δεύτερο σκέλος στον Ινδικό Ωκεανό αναμένεται συναρπαστικό και επικίνδυνο, όχι μόνο εξαιτίας του αγώνα, αλλά και από το γεγονός ότι τα σκάφη θα διανύσουν ένα μεγάλο μέρος στη ζώνη των Σομαλών πειρατών, και οποιαδήποτε εκτροπή από την διαδρομή είναι πιθανό να φέρει κάποιο από τα 6 σκάφη του στόλου αντιμέτωπα με αυτούς.

Αυτή τη στιγμή ο στόλος των έξι σκαφών που συμμετέχουν στο Volvo Ocean Race έχει ανοιχθεί προς τα ανατολικά, και περνάνε κάτω από την Μαδαγασκάρη και όταν την προσπεράσουν, θα πάρουν την άγουσα προς το Άμπου Ντάμπι.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η ριψοκίνδυνη κίνηση του Sanya, το οποίο αποφάσισε να αλλάξει τακτική και, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σκάφη που κινούνται ανατολικά, προσανατολίστηκε προς τα βόρεια. Αν αυτή η κίνηση τελεσφορήσει, το Sanya θα βρεθεί στην πρώτη θέση, ισοσκελίζοντας κατά κάποιο τρόπο την άτυχη πορεία του στο πρώτο σκέλος όπου και εγκατέλειψε.

Χαρακτηριστική εξάλλου είναι και η δήλωση του κυβερνήτη της κινέζικης ομάδας, Mike Sanderson, ο οποίος είπε ότι «Η επόμενη κίνηση θα κρίνει το αποτέλεσμα στο σκέλος για όποιον την κάνει, και, είτε θα κερδίσει είτε θα βγει τελευταίος».

Τα λόγια του εξάλλου ..βγήκαν στο 1ο σκέλος, στο οποίο αξίζει να υπενθυμίσουμε την τακτική του Groupama που αποσπάστηκε από τον υπόλοιπο στόλο και κινήθηκε κοντά στα παράλια της Αφρικής, αποσπώντας για ένα χρονικό διάστημα την πρώτη θέση, με αρκετά μίλια μάλιστα διαφορά. Στη συνέχεια όμως αυτή η κίνηση δεν τελεσφόρησε, αφήνοντας την γαλλική ομάδα στην τελευταία θέση και ενόσω συμμετείχαν τέσσερα από τα έξι σκάφη.

Πρώτο βρίσκεται το Sanya, δεύτερο το Camper, τρίτο το Puma και ακολουθούν τα Team Telefonica, Groupama και Abu Dhabi.

Οι ταχύτητες που κινούνται κυμαίνονται είναι για το μεν Sanya περί τους 18 κόμβους, και για υπόλοιπα περί τους 8 με 10 κόμβους ενώ τα πληρώματα βρίσκονται σε μια συνεχή και εξουθενωτική προσπάθεια να κάνουν τα σκάφη να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού απαιτείται μια διαρκής αλλαγή πανιών.

Volvo Ocean Race 2011-2012: 2ο σκέλος: Κέιπ Τάουν - Αμπού Ντάμπι. 8η ημέρα. Μεγάλο ρίσκο για το Sanya.
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.