Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Προ των πυλών η έκθεση του Ντίσελντορφ 2012

Μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις στο χώρο των σκαφών αναψυχής σε παγκόσμιο επίπεδο είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Ο λόγος για την Boot Dusseldorf της Γερμανίας, η οποία, εξαιτίας της πληθωρικότητάς της, έλκει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Παραδοσιακά λαμβάνει χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο καλά οργανωμένο εκθεσιακό κέντρο Messe στη πόλη Ντίσελντορφ, ανεπτυγμένης στις όχθες του Ρήνου. Εφέτος, η έκθεση θα λειτουργήσει για 43η συνεχόμενη χρονιά, από τις 21 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, η προηγούμενη έκθεση μέσα σε 9 ημέρες διεξαγωγής προσέλκυσε 252.000 επισκέπτες, με το 16% εξ αυτών να προέρχονται από όλο τον κόσμο, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα προϊόντα 1582 συνολικά εκθετών οι οποίοι προήλθαν από περισσότερες από 60 χώρες (900 γερμανοί και 582 διεθνείς εκθέτες). Όσο για τη ζήτηση σε εκθεσιακό χώρο, αυτή αυξήθηκε σε 3% συγκριτικά με το 2010, αυξάνοντας την συνολική έκταση της έκθεσης κατά 3000 τετραγωνικά μέτρα φθάνοντας συνολικά τα 213.000 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι εφέτος από την εν λόγω έκθεση θα προκύψει μια πλήρης εικόνα για το θαλασσινό γίγνεσθαι, με πρωταγωνιστές σκάφη όλων των τύπων και κατηγοριών, από μικρά φουσκωτά έως super yachts, αξεσουάρ πάσης φύσεως, ναυτιλιακά και ηλεκτρονικά είδη, καταδυτικό εξοπλισμό, εξαρτήματα για θαλάσσια σπορ και χόμπι και κινητήρες.

Πέρα όμως από τα παραπάνω προϊόντα θα συμμετέχουν και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, διαμέσου εταιρειών ενοικίασης μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών, οι οποίοι μάλιστα αναμένονται αγωνιωδώς. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μεγάλη ζήτηση του γερμανικού κοινού το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο ως προς τις διακοπές του, αφού αποτελούν τη σημαντικότερη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ελεύθερου χρόνου.

Η έκθεση είναι σημαντική όχι μόνο γιατί θα εκτεθεί μια πληθώρα προϊόντων αλλά και επειδή στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων, όπου τα διοικητικά τους στελέχη πασχίζουν για την επιβίωσή τους, μόνη διέξοδος είναι η κατάκτηση των νέων αγορών του εξωτερικού.

Η ωφέλεια για μια εταιρεία είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις ελληνικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τις εξαγωγές αμέσως μετά από μια άκρως επιτυχημένη συμμετοχή, σε έκθεση του εξωτερικού. Επίσης, το ίδιο συνέβη και σε επιχειρήσεις οι οποίες έθεσαν στέρεες βάσεις για τη διεθνοποίησή τους, μέσα από ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα συμμετοχών, σε επιλεγμένες χώρες ανά την υφήλιο.

Βάση της επιχειρηματικότητας αποτελεί η διαρκής αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και οι εμπορικές εκθέσεις διεξάγονται για αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι ο τόπος που συναντώνται η παραγωγή με την μεταποίηση, η μεταποίηση με το εμπόριο και το εμπόριο με τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα να προκύπτει πλήθος νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Είναι ο τόπος που βασιλεύει η καινοτομία, ενώ σκιαγραφούνται οι αλλαγές, η εξέλιξη και η επόμενη μέρα.

Στo εφετινό ναυτικό σαλόνι του Ντίσελντορφ θα συμμετάσχουν οι παρακάτω ελληνικές εταιρείες.

Kiriacoulis Mediterranean

http://www.kiriacoulis.com

Poseidon Boats, Biskinis Bros S.A.

http://www.poseidonboats.gr

Greek Marinas Association

http://www.greek-marinas.gr

Ionian Charter, Elena Vrionis

http://www.ionian-charter.com

Argolis Yacht Charters, Tsiropoulos Yacht Enterprises Ltd

http://www.argolis-yacht.com

Crazy Shark Watersports

http://www.crazyshark.com

Dive Guide Greece

http://www.diveguidegreece.com

Karel Boats

http://www.karelboats.gr

Meganisi sailing

http://www.meganisi-sailing.com

Olympic Spirit

http://www.olympic-spirit.net

Sail the Blue Yachting Argiris Tangalidis, Yacht Service, Corfu Greece

http://www.yachtservicecorfu.com

Sailing info.gr/ads - sea.gr

http://www.sailing-info.gr

http://www.ads-sea.gr

Skorpios Charter

http://www.skorpios.de

Surf club Keros

http://www.surfclubkeros.gr

Tzennet Yachting

http://www.tzennet-yachting.gr

Region Thessalien, Larissa

Ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμος με κάθε μέσο μαζικής μετακίνησης. Η λειτουργία της έκθεσης θα είναι από δέκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Προ των πυλών η έκθεση του Ντίσελντορφ 2012
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.