Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Volvo Ocean Race 2011-2012: Τρίτο σκέλος Αμπού Ντάμπι (Η.Α.Ε.) - Σάνυα (Κίνα)

Ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, το τρίτο σκέλος του αγώνα Volvo Ocean Race από το Αμπού Ντάμπι, με προορισμό την κινέζικη «Χαβάη», την παραθαλάσσια πόλη Σάνυα μετά από 4600 περίπου ναυτικά μίλια.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη, και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου, ο στόλος των σκαφών πραγματοποίησε τον in port αγώνα, με το σκάφος Abu Dhabi να παίρνει τους 6 βαθμούς της πρώτης θέσης «εντός έδρας» , ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Groupama του Franck Cammas. Ακολούθησαν τα σκάφη Camper, Puma και Telefonica.

Αφήνοντας πίσω τους τον Αραβικό κόλπο, αυτή τη στιγμή τα έξι σκάφη, ακολουθώντας παρόμοια τακτική, κινούνται μαζί στη θαλάσσια περιοχή των Λακκαβίδων, κάτω από την Σρι Λάνκα, με ταχύτητες που κυμαίνονται περί τους δώδεκα κόμβους. Στη συνέχεια θα κινηθούν στη θάλασσα Ανταμάν και διασχίζοντας τα στενά Malacca, μεταξύ Ινδονησίας και Μαλαισίας, θα πλεύσουν προς τη Νότια Σινική θάλασσα, μέχρι τη Σάνυα.

Τα αποτελέσματα της τρίτης ημέρας διεξαγωγής του τρίτου σκέλους, φέρνουν το Puma στην πρώτη θέση, ακολουθούμενο με μόλις ένα ναυτικό μίλι διαφορά από το από τα Camper, κατά σειρά Groupama, Abu Dhabi, Telefonica και Sanya.

Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει αρκετές δυσκολίες και αναμένεται ένας συναρπαστικό. Όσο για τα προγνωστικά, αυτά είναι εξίσου δύσκολα. Εκτιμάται πάντως, πως ο νεοζηλανδός Mike Sanderson, με το σκάφος Sanya, δύσκολα θα πράξει έναν συντηρητικό αγώνα και θα ρισκάρει, όπως άλλωστε έκανε και στα προηγούμενα σκέλη, αφού πιέζεται από την χαμηλή του βαθμολογία, με σκοπό να κατακτήσει την πρώτη θέση και να καταλάβει τους αντίστοιχους βαθμούς που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα στην κατάταξη. Το ίδιο εκτιμάται για το δεύτερο πιο τολμηρό σκάφος του αγώνα, το Groupama, το οποίο έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα.

Volvo Ocean Race 2011-2012: Τρίτο σκέλος Αμπού Ντάμπι (Η.Α.Ε.) - Σάνυα (Κίνα)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.