Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου!
Φώτο: Klaus Jordan

Ήταν ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι Παρασκευής. Το ημερολόγιο έγραφε 5 Απριλίου 2013. Μια σημαδιακή μέρα για τον κόσμο του γιώτινγκ αλλά και των σημαντικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, αφού παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο θαλαμηγό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί ποτέ.

Ο λόγος για το Azzam, το οποίο κατασκευάστηκε από το εσθλού κλέους γερμανικό ναυπηγείο Lurssen. Με ολικό μήκος 180 μέτρα, πλάτος 20,8 μέτρα και πληθωρική εμφάνιση, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο δύσκολο γιοτ που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το νεότευκτο Azzam συνοδεύεται από πολυτελείς και μεγάλους χώρους όπως το κεντρικό σαλόνι, το οποίο εκτείνεται στα 522 τετραγωνικά μέτρα και τις πολυάριθμες καμπίνες του. Επίσης περιλαμβάνει δύο πισίνες, δύο ελικοδρόμια, έναν κινηματογράφο, ενώ ξεχωριστή θέση ανάμεσα στο πλήθος των εξοπλιστικών του στοιχείων διεκδικούν ένα μίνι-υποβρύχιο και ένα αμυντικό αντιπυραυλικό σύστημα.

Το σύγχρονο προφίλ του Azzam υποστηρίζει με το δικό του τρόπο το μηχανοστάσιο το οποίο φιλοξενεί δύο κινητήρες ντίζελ και δύο τουρμπίνες συνολικής ισχύος 94.000 ίππων που συνεργάζονται με συστήματα πρόωσης αντενέργειας (υδροτζέτ) προσφέροντας τελική ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους! Όσο για τη χωρητικότητα των δεξαμενών καυσίμων, αυτή ανέρχεται στα 1.000.000 λίτρα, προσδίδοντας στο Azzam μεγάλη αυτονομία και τη δυνατότητα να διασχίζει με άνεση όλες τις θάλασσες του πλανήτη.

Με προϋπολογισμό περί τα 620 εκατομμύρια δολάρια, το Azzam ολοκληρώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια και η έλευσή του έφερε στη δεύτερη θέση τη θαλαμηγό Eclipse του Ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Όσο για το ναυπηγείο Lurssen , αυτό αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1875 ενώ στις μέρες μας απασχολεί 1550 άτομα. Πέρα από τη διεθνή δραστηριοποίηση στην κατασκευή νέων πλοίων και σκαφών και την ανακατασκευή και συντήρηση πλοίων, δραστηριοποιείται και σε υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης και μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Όνομα: Azzam
Ναυπηγείο: Lurssen
Σχεδιασμός ατράκτου: Nauta Yachts
Σχεδιασμός εσωτερικού: Christophe Leoni
Αρχιμηχανικός: Mubarak Saad al Ahbabi
Ολικό μήκος: 180 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 20,8 μέτρα
Βύθισμα: 4,3 μέτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1.000.000 λίτρα
Ταχύτητα: > 30 κόμβοι

Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου! Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου! Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου!
Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου! Η Lurssen ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου!
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.