Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Η μεγάλη ανατροπή στο 34ο America’s Cup. ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία 8-8! H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!
Με ένα μεγαλόπρεπο σερί επτά νικών, η ιστιοπλοϊκή ομάδα Oracle Team USA κατάφερε να ισοφαρίσει τη διαφορά επί της Εmirates New Zealand και να δώσει άλλη πνοή στον αγώνα των αγώνων όπως έχει εύστοχα χαρακτηρισθεί το America’s Cup.

Οι δύο χθεσινοί αγώνες ήταν ίσως οι πιο εντυπωσιακοί καθ’ όλη τη διάρκεια των τελικών. Στο πρώτο αγώνα, η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή με επακόλουθο να χρεωθεί η Νέα Ζηλανδία με πέναλτι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Team Oracle με αποτέλεσμα να προπορευτεί και τελικά να πάρει τη νίκη.

Ο δεύτερος αγώνας ωστόσο ήταν για γερά νεύρα. Ακολουθώντας καλύτερη στρατηγική στο pregame, που αφορά το κομμάτι του αγώνα πριν τα δύο συναγωνιζόμενα σκάφη εισέλθουν στον κυρίως στίβο, η Νέα Ζηλανδία κατάφερε να φύγει πρώτη στην εκκίνηση και να καβατζάρει επίσης πρώτη την σημαδούρα Νο 1. Ενώ προπορεύτηκε από την 1η έως τη 2η σημαδούρα, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά, κατά τη δεύτερη διαδρομή δέχθηκε επίθεση από τις ΗΠΑ οι οποίες και προσπέρασαν τους Kiwis, κάνοντας τελικά το 8-8.

Με αυτό το σερί, η Αμερική ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ που ήταν 8-1 υπέρ των Νεοζηλανδών. Νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει συνολικά 9 νίκες.

Ο τελικός των τελικών του America’s Cup θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ειδικό κανάλι «America’s Cup Live» στο YouTube.

Οι αγώνες που πραγματοποιούνται στο Σαν Φρανσίσκο αποτελούν ίσως τους πιο συναρπαστικούς που έχουν γίνει ποτέ. Τα σκάφη είναι δίγαστρα (καταμαράν) ενώ ο κάθε πλωτήρας φέρει προς το μέσον και ένα υδροπτέρυγο. Όταν τα σκάφη ξεκινούν να αναπτύσσουν ταχύτητα, βγαίνουν κυριολεκτικά έξω από το νερό, αναπτύσσοντας άμεσα εκπληκτικές επιδόσεις, οι οποίες αγγίζουν τους 50 κόμβους!

Κατά το 34ο America’s Cup, στους ημιτελικούς αγώνες οι οποίοι ονομάζονται Louis Vuitton Cup συναγωνίστηκαν οι ομάδες της Ιταλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας, οι οποίες είχαν προκριθεί μετά το πρωτάθλημα America"s Cup World Series.

Tα σκάφη που συμμετέχουν στο America’s Cup ενσωματώνουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία. Με μήκος 22 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα τα AC72 εξοπλίζονται με ένα γιγάντιο ιστίο προηγμένης τεχνολογίας, το επονομαζόμενο wing sail, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες, αποτελώντας μια τεράστια πρόκληση η οποία αμφισβητεί ακόμη και τους καλύτερους ιστιοπλόους, ωθώντας τους στα όριά τους.

Για το χειρισμό των σκαφών αυτών απαιτούνται 11 άτομα, με το ρόλο του καθενός να είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου της νίκης, ενώ το κάθε ένα από αυτά έχει να αντιμετωπίσει σωματικές προκλήσεις που δοκιμάζονται κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 22 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 14 μέτρα
Ύψος καταρτιού: 40 μέτρα
Μέγιστο βύθισμα: 4.40 μέτρα
Εκτόπισμα: 5.900 κιλά
Μαίστρα: 260 τετ. μέτρα
Επιφάνεια φλόκου: 80 τετ. μέτρα
Μπαλόνι: 320 τετ. μέτρα
Πλήρωμα: 11 άτομα

Πληροφορίες: http://www.americascup.com/

Η μεγάλη ανατροπή στο 34ο America’s Cup. ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία 8-8! H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.