Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
America"s Cup - Omega: Παράλληλοι δρόμοι
Ας παλινδρομήσουμε στο παρελθόν και ας μεταφερθούμε στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα, όταν η μεγάλη αυτοκρατορία του πλανήτη, η Μεγάλη Βρετανία, μεσουρανούσε. Εκείνη την εποχή όπου ο ηλεκτρισμός αποτελούσε περισσότερο μια διανοητική περιέργεια παρά ένα ουσιαστικό εργαλείο της σύγχρονης ζωής και ο κόσμος χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά του ιππήλατες άμαξες και άτια, ξεκινούσε η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Εκείνη λοιπόν την εποχή και συγκεκριμένα το 1848, ένας δαιμόνιος 23χρονος Ελβετός, ο Louis Brandt, έβαλε τα θεμέλια σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ωρολογοποιίας του κόσμου. Τα Omega είχαν γεννηθεί.

Τα πρώτα της δείγματα φάνηκαν τρία χρόνια μετά, το 1851, κατά τη διάρκεια της πρώτης παγκόσμιας έκθεσης που έχει καταγραφεί στην ιστορία και πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο μέγαρο Κρύσταλ Πάλας, με 14.000 εκθέτες. Βροντερό παρόν στην έκθεση έδωσε ο γηραιός Δούκας Ουέλινγκτον, νικητής του Ναπολέοντα στο Βατερλό, ο οποίος κάθισε στα δεξιά της Βασιλίσσης Βικτωρίας. Εντυπωσιασμένη η βασίλισσα από τα περίτεχνα μοντέλα της Omega, προέβη στην αγορά δύο εξ αυτών, με το ένα να προορίζεται για τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

Την ίδια χρονιά, οι άνθρωποι που δημιούργησαν το τένις, το ράγκμπι, το κρίκετ και το ποδόσφαιρο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν, διαμέσου του κόμη του Wilton, προέδρου του αγγλικού Royal Yacht Squadron, έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, ο οποίος έμελε να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο. Ο λόγος φυσικά για τους Άγγλους και το America’s Cup, το παλαιότερο αθλητικό event που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Έκτοτε, το America’s Cup και η Omega ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι στο χρόνο, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο, με κοινό όμως παρονομαστή την ιστορία. Οι παράλληλοι βίοι τους ωστόσο σε κάποια στιγμή του χρόνου ενώθηκαν, δημιουργώντας ένα σημαντικό σταθμό αφού το ένα επέδρασε στο άλλο, με το America’s Cup να λαμβάνει την ακρίβεια του χρόνου και τη λάμψη της ελβετικής εταιρείας, την οποία φυσικά ανταπέδωσε μαζί με μια βαριά ιστορία και φυσικά μεγάλο κύρος.

Η συνεργασία του event με την ελβετική φίρμα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1995, με τη χορηγία της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας η οποία, με καθοδηγητή τον sir Peter Blake, κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να πάρει το κύπελλο από την Αμερική. Η εν λόγω συνεργασία συνεχίστηκε και κατά τον αγώνα του 2000, όταν η ιστορία επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά με σκίπερ τον Russell Coutts και αντίπαλο στον τελικό την ιταλική ομάδα Prada, βρίσκοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου τους Νεοζηλανδούς.

Η καλή παράδοση, οδήγησε την Omega και την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας σε μια νέα συνεργασία για το 34ο America’s Cup. Κερδίζοντας στους ημιτελικούς αγώνες την ιταλική ομάδα Luna Rossa, οι Kiwis αποτελούν αυτήν τη στιγμή το μοναδικό διεκδικητή του America’s Cup από τους υπερασπιστές του κυπέλου, αμερικανούς. Οι τελικοί του αγώνα θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Για να τιμήσει τη συνεργασία, καθώς και το ρόλο της ως Επίσημος Χρονομέτρης του America’s Cup ( το 2000 και το 2003) η Omega έχει δημιουργήσει μια σειρά ρολογιών τα οποία αποτελούν έναν μεγάλο πόθο καταρχήν στους συμμετέχοντες και κατ’ επέκταση στους λάτρεις του αθλήματος.

Πληροφορίες: The Swatch Group (Greece) www.omegawatches.com
America"s Cup - Omega: Παράλληλοι δρόμοιAmerica"s Cup - Omega: Παράλληλοι δρόμοιAmerica"s Cup - Omega: Παράλληλοι δρόμοι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.