Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
4ος στο Βέλγιο ο Χαλκιόπουλος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών Power Boat P1 (12/09/2007)

Με τα κύματα να ξεπερνούν τα 3 μέτρα και τους θεατές να έχουν πλημμυρήσει τις ακτές του Ζίμπρατζ, πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, ο 5ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος σκαφών ανοιχτής θαλάσσης PowerBoat P1. Δύο κατηγορίες και 18 πληρώματα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με στόχο τη διάκριση και φυσικά τη συγκομιδή βαθμών που θα τους ανέβαζε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

Ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θεσμό, αντιμετώπισε προβλήματα με το σκάφος και συγκεκριμένα με το σασμάν, με αποτέλεσμα να μη καταφέρει καν να τερματίσει στον 1ο αγώνα. Οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας "Ocean Dragon Racing", αν και επιδιόρθωσαν τη βλάβη δεν έλυσαν όλα τα προβλήματα και έτσι στον 2ο αγώνα ο Χαλκιόπουλος τερμάτισε στην 4η θέση με διαφορά μόλις 100 μέτρων από τον 3ο. "Μετά την ατυχία που είχαμε στον 1ο αγώνα του Βελγίου, δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε, προκειμένου να μην σπάσει για δεύτερη φορά το σασμάν. Τερματίσαμε στην 4η θέση και χάσαμε μια θέση στη βαθμολογία. Πλέον, ο στόχος μας παραμένει μια εκ των τριών πρώτων θέσεων της τελικής κατάταξης, η οποία δεν θα είναι και εύκολο να την κατακτήσουμε", τόνισε ο Χαλκιόπουλος, αμέσως μετά τον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας, ο οποίος είναι και ο τελευταίος του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία.

Σύντομο βιογραφικό Ανδρέα Χαλκιόπουλου

Kατάγεται από τη Ρόδο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τους αγώνες θαλάσσης. Τα τελευταία δύο χρόνια (2005 & 2006), έχει κατακτήσει τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών offshore ενώ, βρίσκεται στο κυνήγι και για τον φετινό, αφού συμμετέχει κανονικά στον ελληνικό θεσμό. Επίσης, συμμετέχει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων, το οποίο έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια (2005 & 2006), οδηγώντας Honda Accord Super Turing. Σημαντικό στοιχείο αναφοράς στην αγωνιστική του καριέρα, ήταν η συμμετοχή του σε αγώνα με μονοθέσιο της φόρμουλα 1 (Yamaha Tyrell του 1992).

Το σκάφος

Η ομάδα με την οποία συμμετέχει ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος είναι από την Κίνα και φέρει την ονομασία "Ocean Dragon Racing". Το σκάφος που τρέχει φέρει τον αριθμό 08 , ανήκει στην κατηγορία SuperSport και έχει μήκος 11.58 μέτρα. Ο 8κύλινδρος κινητήρας που "φοράει" είναι 8.200 κ.εκ., αποδίδει 1.050 ίππους και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα ακόμα και τα 100 μίλια/ωρα (σχεδόν 180 χλμ./ωρα στην ξηρά). Χορηγός είναι η μπύρα "Sun Lik Beer" και η εταιρία "Pro Ride" (εμπορία ειδών ρουχισμού μοτοσικλέτας).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ SUPER SPORT

Α/Α Σκάφος Βαθμοί

1. Extremeboat 680
2. Roscioli Hotels Roma 570
3. Buzzi Bullet III 490
4. VoomVoom.com 410
5. Sun Lik Beer 370
6. Sunseeker Challenger 270
7. Chaudron 2 260
8. Team Carpenter 10

* O Χαλκιόπουλος συμμετέχει με το σκάφος "Sun Lik Beer"

Αγωνιστικό Ημερολόγιο

1. 05-06 Μαΐου Βαλέτα Μάλτα
2. 26-27 Μαΐου Νάπολι Ιταλία
3. 30 Ιουνίου-01 Ιουλίου Τράβεμουντ Γερμανία
4. 25-26 Αυγούστου Κόους Μ. Βρετανία
5. 08-09 Σεπτεμβρίου Ζίμπρατζ Βέλγιο
6. 29-30 Σεπτεμβρίου Πορτιμάο Πορτογαλία

Πληροφορίες:

www.powerboatp1.com
www.oceandragonracing.com
http://www.powerboatp1.com/public/team.asp?team_id=28

4ος στο Βέλγιο ο Χαλκιόπουλος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκαφών Power Boat P1 (12/09/2007)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.