Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Εκκίνηση μόνο σε... εξουσιοδοτημένους οδηγούς από την Yamaha (17/02/2010)

Το θέμα της κλοπής δεν αποτελεί ένα εποχικό φαινόμενο αλλά διαρκές, αφού μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Η ιαπωνική εταιρεία Yamaha, επιθυμώντας να προφυλάξει την μηχανή -και κατ’ επέκταση-το σκάφος των πελατών της, εφαρμόζει στις εξωλέμβιές της, από τώρα και στο εξής, ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και σιγουριά κατά της κλοπής.

Πρόκειται για ένα αντικλεπτικό σύστημα που φέρει την επωνυμία Y-COP (Yamaha Customer Outboard Protection) και θα συνοδεύει όλες τις μηχανές του 2010, από τους 30 έως τους 100 ίππους.

Το εν λόγω σύστημα ενεργοποιείται από το χειριστήριο, προσφέροντας την δυνατότητα κλειδώματος και ξεκλειδώματος, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζεται στα αυτοκίνητα. Το σύστημα ωστόσο ενισχύεται και οπτικά, διαμέσου ενός ειδικού αυτοκόλλητου που δύναται να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο, όπως για παράδειγμα στο καπάκι της εξωλέμβιας, που προειδοποιεί για την ύπαρξη ενός συστήματος ασφαλείας , λειτουργώντας αποτρεπτικά στους "ανεπιθύμητους" επισκέπτες.

Σχετικά με την χρήση του αυτή είναι απλή, με το χειριστήριο να στέλνει σήμα στον δέκτη που είναι τοποθετημένος στο σκάφος, μέσω του κόμβου LAN (Ηλεκτρονικό Σύστημα Δικτύου). Στη συνέχεια, το σήμα μεταδίδεται στη μονάδα ελέγχου ECM (Engine Control Module) που υπάρχει σε όλες τις εξωλέμβιες ηλεκτρονικού ψεκασμού. Η μονάδα ελέγχου αναγνωρίζει το σήμα και ξεκλειδώνει την εξωλέμβια, επιτρέποντας την εκκίνηση του κινητήρα.

Ο δέκτης και η καλωδίωση του νέου συστήματος ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να τοποθετούνται και να χρησιμοποιούνται εύκολα, προστατεύοντας τον κινητήρα από κάθε είδους παραβίαση και κλοπή.

Το σύστημα είναι ενσωματωμένο ως στάνταρ εξοπλισμός στις ακόλουθες μηχανές παραγωγής 2010 και έπειτα: Κινητήρες με Χειριστήριο: F100DET / F80BET / F60CET / FT60DET / F50FET / FT50GET / F40FET / F30BET, Κινητήρες με Λαγουδέρα: F40FEHD / F30BEHD

Πληροφορίες: ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. ,Θέση Κύριλλος 19300 Ασπρόπυργος, Τηλ.: (210) 6293500, Φαξ: (210) 6293503

Εκκίνηση μόνο σε... εξουσιοδοτημένους οδηγούς από την Yamaha (17/02/2010)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.