Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Νέο Δυναμικό Dynamic Positioning System από την Volvo Penta (22/02/2010)

Ένα νέο και σημαντικό μάλιστα βοήθημα χειρισμών προέκυψε από την εταιρεία Volvo Penta. Πρόκειται για το σύστημα Dynamic Positioning System, που συνεισφέρει στους απλούς ελιγμούς του σκάφους, προσφέροντας ελλιμενισμό χωρίς άγχος.

Όταν το Dynamic Positioning System είναι ενεργοποιημένο, το σκάφος διατηρεί την τρέχουσα πορεία και θέση του. Με άλλα λόγια, το σκάφος παραμένει σταματημένο στο νερό και κινείται μόνο σε περιορισμένο πεδίο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καθίσταται χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα ο οδηγός βρίσκεται σε αναμονή στο σταθμό ανεφοδιασμού, ή πρέπει να περιμένει για να ανοίξουν οι ασφάλειες ή μία γέφυρα.

Κατά τον ελλιμενισμό, προσφέρει στο πλήρωμα αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει τα προστατευτικά μπαλόνια και σχοινιά.

Το DPS ελέγχεται από ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα EVC της Volvo Penta. Μία ειδική κεραία με δύο δέκτες GPS παρέχει στο σύστημα ακριβείς πληροφορίες για τη θέση του σκάφους.

Με τη βοήθεια αυτών των πληροφοριών, το λογισμικό ελέγχει τις στροφές του κινητήρα, τις θέσεις του επιλογέα σχέσεων και τις προπελοφόρους μονάδες.

Ο χειρισμός του είναι απλός, ενώ ενεργοποιείται από ένα μπουτόν του joystick και συνοδεύεται από μια νέα έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, όπου ο οδηγός μπορεί να βλέπει την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος.

Το Dynamic Positioning System διατίθεται προαιρετικά για όλα τα μοντέλα diesel της Volvo Penta IPS από το model year 2010.

Low-speed mode

Η Volovo ωστόσο εξέλιξε περαιτέρω το σύστημα πρόωσης IPS, ενσωματώνοντας έναν συμπλέκτη ολίσθησης, που μειώνει στο μισό την ταχύτητα του σκάφους όταν λειτουργεί στο ρελαντί από περίπου έξι στους 3 κόμβους. Η λειτουργία αυτή είναι πλήρως ενσωματωμένη στα βασικά χειριστήρια και ο οδηγός δεν χρειάζεται πρόσθετα χειριστήρια ή μπουτόν για να μπορέσει να οδηγήσει το σκάφος με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Το Low-speed mode θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό των IPS800 και IPS900 και στον προαιρετικό για όλα τα άλλα μοντέλα diesel του 2010.

Πληροφορίες: Volvo Penta, Λεωφόρος Αθηνών 71, 101 73 Αθήνα , Τηλ.: 210 3483594

Νέο Δυναμικό Dynamic Positioning System από την Volvo Penta (22/02/2010)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.