Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Honda BF60Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Σύνδρομο ανωτερότητας

Η διαδικασία ωρίμανσης συνεχίζεται για την Honda. Η Ιαπωνική εταιρεία, με την νέα σειρά εξωλέμβιων στους 60 ίππους δείχνει την προσπάθειά της να κυριαρχήσει στην μικρομεσαία κατηγορία, συνοδεύοντας τα νέα μοντέλα με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, επιδόσεις και οικονομία στα καύσιμα.

Πληθωρική σε κάθε έκφανση της προσωπικότητάς της, η νέα τρικύλινδρη Honda BF60 απευθύνεται σε ένα ευρύ πεδίο, αφού είναι κατάλληλη τόσο για μικρά φουσκωτά (RIB’s) όσο και για σκάφη για ψάρεμα και αναψυχή, ενώ προσφέρεται με δύο επιλογές ως προς το ύψος του άξονα, στις 20 και τις 25 ίντσες αντίστοιχα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το ελκυστικό της προφίλ που δηλώνει μια σύγχρονη εξωλέμβια με αυξημένες δυνατότητες. Το μυώδες παρουσιαστικό της επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό προσανατολισμό της έκδοσης. Με μοντέρνες γραμμές, διακρίνεται εξωτερικά από τον επιβλητικό όγκο στο ανώτερο μέρος της, ενώ το ασημί χρώμα της αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, καθιστώντας την άμεσα αναγνωρίσιμη.

Το καπάκι περιλαμβάνει στο επάνω μέρος του τον αεραγωγό ο οποίος, καταλαμβάνοντας όλη την επάνω επιφάνεια, προσφέρει σπορ χαρακτήρα στην μηχανή. Σε αρμονία με το ανώτερο μέρος, βρίσκεται ο κορμός και το κατώτερο μέρος της (πόδι) στο οποίο προσαρμόζεται η προπέλα, με τις υδροδυναμικές του γραμμές να υπόσχονται μειωμένες τριβές, με επακόλουθο την ομαλή συμπεριφορά μέσα στο νερό.

Επί της ουσίας, ο νέου σχεδιασμού τετράχρονος και υδρόψυκτος κινητήρας προσφέρει οικονομία καυσίμου και ήσυχη λειτουργία. Παράλληλα εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα προγραμματιζόμενης έγχυσης καυσίμου, με το οποίο η μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου (ECU) επιλέγει την ιδανικότερη στιγμή ανάφλεξης, σε σχέση με τον λόγο αέρα/καυσίμου, έτσι ώστε να προκύψει βελτιωμένη επιτάχυνση.

Αλλα βασικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς αποτελούν το σύστημα ενισχυμένης ροπής σε χαμηλές στροφές, που αποτελεί αποκλειστική πατέντα της Honda, και ένα υψηλών επιδόσεων κατώτερο μέρος (πόδι).

Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών, προσφέρει στην μηχανή πολύ καλή επιτάχυνση και ταχύτητα. Η νέα σειρά BF60 διαθέτει επίσης ένα σύστημα ελέγχου καύσης φτωχού μείγματος το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, σε ταχύτητα ταξιδίου μπορεί να εξοικονομήσει έως και δεκατρία τοις εκατό περισσότερα καύσιμα σε σύγκριση με τους κινητήρες του ανταγωνισμού.

Σχετικά με τον ιμάντα χρονισμού, αυτός είναι πλέον κατασκευασμένος από ένα νέο ανθεκτικό υλικό προσφέροντας στην μηχανή διάρκεια και αξιοπιστία ενώ η μελετημένη τοποθέτηση θυσιαζόμενων ανοδίων στο σύστημα ψύξης, έχει ως επακόλουθο την βελτιστοποιημένη αντίσταση στη διάβρωση.

Καθοριστικό ρόλο στην ευελιξία της μηχανής κατά την χρήση διαδραματίζει ωστόσο το σύστημα διεύθυνσης, με την λαγουδέρα να ενσωματώνει πολλές λειτουργίες όπως για παράδειγμα την ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση ανύψωσης του κινητήρα διαμέσου ενός διακόπτη τύπου λαβής. Επίσης, η λαγουδέρα περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της ένα διακόπτη ελέγχου πλεύσης για ψάρεμα με συρτή, που προσφέρει την δυνατότητα λεπτομερών ρυθμίσεων ταχύτητας (με βήμα 50 σ.α.λ. μεταξύ 750 και 1.000 σ.α.λ.).

Αισθητή είναι η παρουσία ενός πίνακα με τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες που έχει ενσωματωθεί στη λαγουδέρα και αναλαμβάνει την ενημέρωση του χρήστη για την λειτουργία του κινητήρα.

Ο πλούσιος εξοπλισμός της νέας σειράς περιλαμβάνει έναν βομβητή ανταπόκρισης ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ηχητικό σήμα που ενημερώνει τον χρήστη για την αλλαγή στον τρόπο πλεύσης συρτής και για τις ρυθμίσεις στην ταχύτητα.

Η εξοπλιστική πληρότητα συνεχίζεται με την εφαρμογή του συστήματος επικοινωνίας ΝΜΕΑ 2000, που έχει καθιερωθεί από την Εθνική Ένωση Ναυτιλιακού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (NMEA) για την σύνδεση των κινητήρων με μία ευρεία ποικιλία ναυτιλιακού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπως χάρτες, ανιχνευτές ψαριών και εξοπλισμό ναυσιπλοΐας.

Σε μια εποχή όπου το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον επηρεάζει την καθημερινότητα, η νέα σειρά BF60 αποδεικνύεται «πράσινη» υπερκαλύπτοντας τα κριτήρια εκπομπής καυσαερίων τόσο της οδηγίας για σκάφη αναψυχής (RCD) όσο και του συμβουλίου αέρινων πόρων της Καλιφόρνια. Επίσης, υπερκαλύπτει και τα τελευταία κριτήρια του οργανισμού προστασίας περιβάλλοντος των Η.Π.Α. -τα οποία είναι τα πιο αυστηρά στον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κινητήρες της σειράς BF60 είναι κατά 97% ανακυκλώσιμοι.

Η νέα σειρά είναι ήδη στην παραγωγή ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4-χρονος, 3-κύλινδρος εν σειρά. Μονός Εκκεντροφόρος επικεφαλής, 4 βαλβίδες (ανά κύλινδρο)
Κυβισμός: 998 κυβικά εκατοστά
Διάμετρος x Διαδρομή: 73,0×79,5 χιλιοστά
Ονομαστική Ισχύς: 60 ίπποι
Προτεινόμενο Εύρος Στροφών: 5.000 - 6.000 σ.α.λ.
Σύστημα Ψύξης: Υδρόψυκτη (διατίθεται με θερμοστάτη)
Σύστημα Ανάφλεξης: Προγραμματισμένο σύστημα ανάφλεξης μέσω μικροϋπολογιστή
Σύστημα Εκκίνησης: Ηλεκτρική (Μίζα)
Γεννήτρια Φόρτισης: 12V - 17A
Εξαγωγή Καυσαερίων: Μέσα από την προπέλα
Βάρος: 115-125 κιλά
Είδος Καυσίμου: Αμόλυβδη Βενζίνη
Διάρκεια Εγγύησης: 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση

Πληροφορίες: Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε. Δ/νση Μηχανών Θαλάσσης, Λεωφόρος Αθηνών 71, 101 73 Αθήνα , Τηλ.: 210 3483594

ε σύγχρονο σχεδιασμό, η νέα σειρά διακρίνεται για το πλούσιο εξοπλιστικό της επίπεδοΗ σειρά BF60 είναι συμβατή με μία μεγάλη ποικιλία θαλάσσιου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας το σύστημα επικοινωνίας ΝΜΕΑ 2000Πέρα από το καπάκι, ο θόρυβος λειτουργίας της σειράς BF60 μειώνεται χάρη σε μία ακρυλική πολλαπλή εισαγωγής και τον μεγάλης χωρητικότητας θάλαμο ρελαντί
Το σύστημα ηλεκτρονικής έγχυσης καυσίμου και το σύστημα ελέγχου καύσης φτωχού μείγματος επιτυγχάνουν μεγάλη οικονομία καυσίμου ενώ μια νέα γεννήτρια (δυναμό), παρέχει έξοδο 22-amp με ικανότητα φόρτισης μπαταρίας 17-ampΤα μοντέλα με λαγουδέρα προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πλεύσης για ψάρεμα με συρτή, διακόπτη ηλεκτροϋδραυλικής υποβοήθησης ανύψωσης τύπου λαβής, μετατιθέμενο μοχλό πρόσω-κράτει-ανάποδα και πίνακα ελέγχου 4 λυχνιώνΗ λαγουδέρα περιλαμβάνει ένα διακόπτη ελέγχου πλεύσης για ψάρεμα με συρτή, ο οποίος μπορεί να κάνει λεπτομερείς ρυθμίσεις ταχύτητας (βήμα 50 σ.α.λ. μεταξύ 750 και 1.000 σ.α.λ.)
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.