Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί

H ROLLS-ROYCE ανοίγει το πρώτο τεχνολογικό κέντρο στη Νορβηγία για την εκπόνηση ναυτιλιακών ερευνών

Η Rolls-Royce ίδρυσε το πρώτο Πανεπιστημιακό Τεχνολογικό Κέντρο στη Νορβηγία για την εκπόνηση σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της ναυτιλίας.

Ο Νορβηγός Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Borge Brende, παραβρέθηκε στα εγκαίνια στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Trondheim, καθώς και εκπρόσωποι των συνεταίρων του Πανεπιστημιακού Τεχνολογικού Κέντρου (UTC) – των εταιριών  NTNU, Rolls-Royce και Marintek.

Η νέα αυτή συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα έναν υψηλό στόχο, ενός συντονισμένου κέντρου που θα εκπονεί μακροπρόθεσμα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα.

Ο Rune Garen, Διευθυντής του Τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας της Rolls-Royce Marine AS στην Νορβηγία, δήλωσε: “η συνολική ταχύτητα των πλοίων στην θάλασσα έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ προπέλας, γάστρας και πηδαλίου.

“Οι μελλοντικές περιβαλλοντικές μελέτες θα προϋποθέτουν λιγότερη κατανάλωση καυσίμων και ασφαλέστερη λειτουργία. Το επιτελείο του Πανεπιστημιακού Τεχνολογικού Κέντρου UTC στο Trondheim θα χρησιμοποιεί τα τελευταία μηχανολογικά εργαλεία και τεχνικές, ενώ θα αναπτύξει νέα φυσικά μοντέλα και αριθμητικές μεθόδους.”

Ο Διευθυντής του Τομέα Μηχανολογίας και Τεχνολογίας της Rolls-Royce, Dr Mike Howse, δήλωσε στα εγκαίνια:  “Αναπτύσσουμε τον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, και αυτό το Πανεπιστημιακό Τεχνολογικό Κέντρο θα θεμελιώσει τη μελλοντική επιτυχία σε αυτή την περιοχή.“ 

“Οι εταιρίες NTNU και Marintek έχουν παγκόσμια φήμη για τις έρευνές τους στην κίνηση των πλοίων και αυτό έχει βοηθήσει στη δημιουργία της Νορβηγικής υπεροχής στους ναυτιλιακούς τομείς, έτσι είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την πρόσφατη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με το Πανεπιστημιακό Τεχνολογικό Κέντρο UTC.”

Το UTC θα εδρεύει στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας NTNU, ενώ κάποιες εργασίες του θα πραγματοποιούνται στις κοντινές εγκαταστάσεις της Marintek, που περιλαμβάνουν ένα εργαστήριο με εξομοιωτή πυθμένα ωκεανού σε πειραματική δεξαμενή αναπαράγοντας αέρα, κύματα και ρεύματα για την δοκιμή μοντέλων όλων των τύπων των  σταθερών και πλωτών κατασκευών.

H Rolls-Royce είναι παγκόσμιος ηγέτης στις ναυτιλιακές λύσεις, με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειρογνωμόνων υποστηρίζοντας πάνω από 20,000 πλοία του Εμπορικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Το δίκτυο υποστήριξης πελατών της είναι επίσης παγκόσμιο, με κέντρα πωλήσεων και υπηρεσιών σε 33 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Rolls-Royce σε πανεπιστημιακά βασισμένες έρευνες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: 
http://www.rolls-royce.com/education/utc/default.jsp

» Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.