Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ελευθερία και Αξιοπιστία στην ελληνική μπλογκόσφαιρα
On-line Persona & Alter Ego
Όταν ο έρωτας περνάει από την μπλογκόσφαιρα!
Απόψεις
Συμβουλές και στρατηγική
Aνωνυμία στο WEB

Πολιτική Μπλογκόσφαιρα: Η ελληνική περίπτωση

Τα ελληνικά πολιτικά blog δεν έχουν ούτε κατά διάνοια την επίδραση, τη φιλοδοξία ή την ιστορία των φημισμένων πολιτικών blog της αλλοδαπής. Ούτε το εύρος ούτε το βάθος των απόψεων που συναντάμε στα περισσότερα από αυτά είναι από οποιαδήποτε άποψη άξια λόγου. Και οι «αποκαλύψεις» όμως είναι μάλλον λιγοστές και μικρού πολιτικού βάρους και ουδέποτε πειστικά διασταυρωμένες. Υπάρχουν βέβαια χιούμορ, πάθος, αγωνία, αλλά από πρωτοτυπία, από επίπονη έρευνα, από κριτική δυσπιστία, πολύ λίγα πράγματα. Αν ενημερωνόταν κανείς αποκλειστικά από την ελληνική μπλογκόσφαιρα, θα πίστευε ότι ο αντιαμερικανικός ιδεασμός, ο οργισμένος περονισμός και ο μελοδραματικός διδακτισμός είναι οι τρεις κυρίαρχες ιδεολογίες του πλανήτη. Ξεχωρίσαμε δέκα ελληνικά πολιτικής θεματολογίας blog, με κύριο κριτήριο το πόσο συχνά τα συναντήσαμε στα bookmark δημοσιογράφων και άλλων παρατηρητών της ελληνικής μπλογκόσφαιρας.

PRESS-GR
http://www.press-gr.blogspot.com/

Η πέτρα του πρόσφατου σκανδάλου. Πάλαι ποτέ ανώνυμο, «συκοφαντικό» blog με γνωστό διαχειριστή  επαγγελματία δημοσιογράφο  (καθαρά ντοστογιεφσκική φυσιογνωμία). Πρόκειται για το δημοφιλέστερο ελληνικό blog, χάρη σε ένα συνδυασμό πολιτικού κουτσομπολιού (με σαφώς μνησίκακο χαρακτήρα), φλύαρου τζάμπα λαϊκισμού και μιας υπερβολικά φιλελεύθερης πολιτικής έναντι των επισκεπτών-σχολιαστών (NMW-No Moderation Whatsoever). Υποτίθεται ότι είναι πολύ καλά πληροφορημένο. Έστω. Το να μάθεις όμως δώδεκα ολόκληρες ώρες προτού ανακοινωθεί ότι ο κυβερνητικός βουλευτής Παμίκος Καραμπαλαφάρας υποχρεώθηκε σε παραίτηση, δεν σε κάνει απαραίτητα και βαθύτερο γνώστη του πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται στην Ελλάδα. Εκτός βέβαια αν είσαι ο ίδιος ο Παμίκος. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, στις δόξες του το συγκεκριμένο ιστολόγιο ήταν εξαιρετικά εθιστικό.

ANTI
http://www.blog.anti.gr/

Καλό δικτυακό συμπλήρωμα του χαλκέντερου ομώνυμου πολιτικού περιοδικού. Οι αναρτήσεις του έχουν γενικά μια σοβαρότητα, αλλά γιατί αυτό το αβασάνιστα εθνικιστικό ύφος «ξέρουμε πολύ καλά τι πάνε να μας κάνουνε αυτές οι ξένες κυβερνήσεις …». Τίποτα δεν ξέρετε. Ούτε οι ίδιες δεν ξέρουν. Τόσο εύκολο είναι;

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ
http://pitsirikos.blogspot.com/

Δεν φαίνεται να έχει και πολλά σημαντικά να πει, αλλά ο άνθρωπος ξέρει να γράφει.

NYLON
http://www.nylon.gr/

Συμπαθητική προσπάθεια σχολιασμού και συλλογής ειδήσεων από συνεργαζόμενους blogger. Προσέξτε ιδιαίτερα τη ροή στο mediablog, ακολουθήστε και το link στον Vrypan.

ΑΠΟ ΜΕΣΑ
http://www.apomesa.info/

Ενίοτε εύστοχες παρατηρήσεις και φρέσκια ειδησεογραφία.

ΑΜΑΛΙΑ
http://fakellaki.blogspot.com/

Η ουσιαστικότερη φωνή που πέρασε μέχρι σήμερα από το ελληνικό Ίντερνετ. Ακόμα διαβάζω μερικά από τα παλιά post. Αξίζουν.

ΠΟΛΙΤΗΣ
http://politis-gr.blogspot.com/

Άνισος, αλλά έχει και πολλά πράγματα να πει- ειδικά όταν κινείται κόντρα στο ρεύμα

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ … ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;
http://gazikapllani.blogspot.com/

Το πολύτιμο και επεξεργασμένο σχόλιο ενός επώνυμου μετανάστη.

METABLOGGING
http://metablogging.gr/

Ωραία προσπάθεια, σοβαρή προσέγγιση στην ιδιαιτερότητα του νέου μέσου.

Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ
http://g700.blogspot.com/

Επιτέλους, και κάτι σαν κίνημα. Μία αυτόνομη ενέργεια, μια ξεχωριστή φωνή -όχι μόνο σχόλια καφενόβιων επί σχολίων καφενείου.


Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.