Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Επιτυχημένη δίαιτα - Ολες οι απαντήσεις
Τρικ και μυστικά
Υπολογισμός θερμίδων
Φτιάξτε την δική σας δίαιτα
Delivery
Ψυχολογία
Δίαιτα

Σε κάθε δίαιτα ισχύει ένας 'χρυσός κανόνας': όποιος το έχει πάρει πραγματικά απόφαση θα πετύχει, αρκεί να ξέρει τι και πώς να τρώει με βάση τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής.

Οσον αφορά το αν 'το έχετε πάρει απόφαση', αυτό το ξέρετε καλύτερα εσείς. Πόσο σίγουροι είστε όμως ότι το κίνητρό σας έίναι ισχυρό; Γνωρίζετε ποιά είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε δίαιτα; Εχετε αναλύσει το πότε και το γιατί τρώτε πολύ; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι κρίσιμες για την επιτυχία της δίαιτάς σας και αυτό το αφιέρωμα θα σας βοηθήσει να καταστρώσετε τη στρατηγική της προσωπικής σας επιτυχίας.

της Νίκης Ψάλτη

Επιστημονική επιμέλεια : Βίκυ Πυρογιάννη κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος,
Χάρης Δημοσθενόπουλος κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος

Διαβάστε από το vita.gr
«H δίαιτα που σας ταιριάζει»

Kάντε τα τεστ:
Mήπως η πείνα σας είναι «συναισθηματική»

Πόσο συγκρατημένοι είστε σε σχέση με το φαγητό;

Τσιμπολογάω, ειναι ανησυχητικό;


 

Επιτυχημένη δίαιτα - Ολες οι απαντήσεις
Τι σημαίνει «κάνω δίαιτα»; Πόσο γρήγορα θα αδυνατίσω; Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω; Αν κουραστώ, μπορώ να σταματήσω; Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που εκφράζουν όσοι ξεκινούν δίαιτα και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις απαντήσεις, επειδή, σε ό,τι αφορά τη δίαιτα, το πλεονέκτημα το έχουν –πάντα– όσοι γνωρίζουν τι να περιμένουν. Αντιθέτως, μειονεκτούν εκείνοι που και μόνο στο άκουσμα της λέξης «δίαιτα» σκέφτονται «στέρηση», «πείνα», «απαγορεύσεις». Σε αυτή την ενότητα, λοιπόν, θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες γύρω από τη δίαιτα.
Τρικ για να τρώτε λιγότερο και μυστικά για να καίτε περισσότερο
Μια απλή κίνηση ή… σκέψη μπορεί να σας απαλλάξει από πολλές θερμίδες. Εφαρμόστε, λοιπόν, τα παρακάτω εύκολα κόλπα, που θα σας γλιτώσουν από αρκετές περιττές θερμίδες. Επίσης ενημερωθείτε για όλους τους τρόπους με τους οποίους, σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών, μπορείτε να αυξήσετε το ρυθμό του μεταβολισμού σας.
Υπολογίστε τις θερμίδες της δίαιτάς σας
Στο πρώτο κεφάλαιο του αφιερώματος αναφερθήκαμε στη μέθοδο με την οποία μπορείτε να υπολογίσετε τις θερμίδες της δίαιτάς σας. Στις γραμμές που ακολουθούν έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αναλυτικά πώς ακριβώς μπορείτε να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς, που χονδρικώς διακρίνονται σε δύο στάδια: στον υπολογισμό των θερμίδων του βασικού μεταβολισμού και στη συνέχεια στον υπολογισμό των θερμίδων της φυσικής δραστηριότητας
Φτιάξτε την δική σας δίαιτα
Συνθέστε την δική σας δίαιτα ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές που σας παραθέτουμε.
Delivery
Διαλέγετε τις πιο πλούσιες και λιπαρές σος για να γαρνίρετε το χάμπουργκερ, το σουβλάκι ή τη σαλάτα που παραγγέλνετε «απέξω»; Κάθε σας παραγγελία περιέχει οπωσδήποτε αλλαντικά, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά; Παραγγέλνετε συνήθως τρεις πίτσες, γνωρίζοντας ότι είναι πολλές, επειδή «στις δύο η τρίτη είναι δώρο»; Το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις μπαίνετε στο σπίτι είναι να πάρετε τηλέφωνο το «delivery»; Εάν ναι, τότε διαβάστε οπωσδήποτε τις παρακάτω συμβουλές, για να περιορίσετε τη… ζημιά.
Ψυχολογία
OI ΔYΣKOΛIEΣ THΣ ΔIAITAΣ Eνημερωθείτε για τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε κατά τη διάρκεια της δίαιτας, προετοιμαστείτε κατάλληλα και αντιμετωπίστε τα με επιτυχία!

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.