ix.in.gr
Εισαγωγή

 

Ενημέρωση
Οι τελευταίες εξελίξεις
Αρθρα
Συχνές ερωτήσεις
Απορίες και απαντήσεις
Προστασία
Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Υπάρχει εμβόλιο;
Το σχέδιο «ΠΕΡΣΕΑΣ»
Προφυλάξεις για κυνηγούς και παρατηρητές πουλιών
Ιδέες για δραστηριότητες μαθητών
O ιός
Γρίπη: Μια οικογένεια κακών
Ο υπότυπος Η5Ν1
Μία γρίπη με ...ιστορία
Το χρονικό της εξάπλωσης του ιού
Παλιά ιστορία η γρίπη των πτηνών
Oι μεγάλες επιδημίες στην ανθρωπότητα
Σύνδεσμοι
Δικτυακοί τόποι με πληροφορίες
Σφαγιάζονται 35.000 κοτόπουλα
Εντοπίστηκε στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο της Βρετανίας
Οι βρετανικές αρχές θα προχωρήσουν στη θανάτωση 35.000 πουλερικών μετά τον εντοπισμό του στελέχους Η7 του ιού της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο της ανατολικής Αγγλίας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση.
Διαβάστε Επίσης
Γρίπη των πτηνών: Ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός
Λήξη συναγερμού 19/5/2006, 09:11
Αρνητικά τα δείγματα γουρουνιών από τη Σουμάτρα στον ιό της γρίπης των πτηνών
Αρνητικά στον ιό Η5Ν1 είναι τα δείγματα από γουρούνια που προέρχονται από χωριό της Σουμάτρας, όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών, ανακοίνωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ερευνώνται οι θάνατοι 17/5/2006, 11:28
Πέντε νεκροί από τη νόσο των πτηνών στην Ινδονησία
Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη των πτηνών στην Ινδονησία, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Σφαγιάζονται 35.000 κοτόπουλα 27/4/2006, 09:08
Εντοπίστηκε στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο της Βρετανίας
Οι βρετανικές αρχές θα προχωρήσουν στη θανάτωση 35.000 πουλερικών μετά τον εντοπισμό του στελέχους Η7 του ιού της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο της ανατολικής Αγγλίας, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση.
Εξάπλωση στην Αφρική 18/4/2006, 19:53
Στο Σουδάν επεκτάθηκε η επιδημία γρίπης των πτηνών
Το Σουδάν ανέφερε την Τρίτη τα πρώτα κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε πουλερικά της χώρας και ανακοίνωσε ότι ένα άτομο που παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η ζωονόσος πιθανότατα έφτασε στο Σουδάν από την Αίγυπτο, όπου έχουν πεθάνει τέσσερα άτομα.
«Common Ground» στην ΕΕ 30/3/2006, 17:07
Επιτυχημένη χαρακτηρίζει η Επιτροπή την άσκηση προσομοίωσης για πανδημία γρίπης
«Επιτυχημένη» χαρακτηρίζει η ΕΕ την άσκηση προσομοίωσης «Common Ground» για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης. Επισημαίνει πως υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με την παλαιότερη άσκηση, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τους τομείς που χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση.
Ακόμα ένα προσβεβλημένο είδος 27/3/2006, 21:22
Και τα βιζόν φαίνεται ότι προσβάλλει ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών
Ο ιός Η5 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε ένα βιζόν στη νοτιοανατολική Σουηδία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Εθνικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο (SVA) της χώρας. Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε στην Αίγυπτο ο δεύτερος θάνατος ανθρώπου από την επικίνδυνη νόσο.
Η κρίσιμη διαφορά 23/3/2006, 14:52
Γιατί η γρίπη των πτηνών δεν μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο
Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν πως ανακάλυψαν γιατί ο ιός της γρίπης των πτηνών δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων -τουλάχιστον προς το παρόν. Ο Η5Ν1 προσβάλλει κυρίως το κατώτερο αναπνευστικό και δεν μπορεί να εξέλθει με το βήχα και το φτέρνισμα.
Δικαιούνται 1.100.000 αγρότες 22/3/2006, 12:32
Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία των αγροτικών επιδοτήσεων βάσει της νέας ΚΑΠ
Οριστικοποιήθηκαν τα ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ που αφορούν 1.100.000 αγρότες, οι οποίοι θα εισπράξουν την ανοιξη την επιδότηση που δικαιούνται, δήλωσε ο Ευάγγελος Μπασιάκος έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Ανοίγουν τα μέτωπα 21/3/2006, 16:30
Σε δύο γενετικές υποομάδες διαχωρίστηκε ο Η5Ν1
Ο επικίνδυνος υπότυπος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει πλέον εξελιχθεί σε δύο ξεχωριστές γενετικές υποομάδες. γεγονός που ίσως περιπλέξει την ανάπτυξη εμβολίου στην περίπτωση ανθρώπινης πανδημίας, διαπιστώνουν επιστήμονες των αμερικανικών αρχών.
Πέντε νεκροί στο Αζερμπαϊτζάν 21/3/2006, 11:20
Υπό επιτήρηση 122 άτομα στη Σερβία για τη γρίπη των πτηνών
Επιδεινώνεται την Τρίτη η κρίση της γρίπης των πτηνών σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη Σερβία, 122 άτομα τέθηκαν υπό επιτήρηση στην εστία της Μπάινα Μπάστα, ενώ στο Αζερμπαϊζάν οι συνολικά πέντε θάνατοι από τον Η5Ν1 ανεβάζουν στους 103 τον παγκόσμιο απολογισμό.
Μετά την Τουρκία και το Ιράκ 18/3/2006, 22:14
Πρώτος θάνατος ανθρώπου από γρίπη των πτηνών στην Αίγυπτο
Προκαταρκτικές εξετάσεις καταδεικνύουν πως ο θάνατος 35χρονης στην Αίγυπτο οφείλεται σε προσβολή από γρίπη των πτηνών. Εφόσον επιβεβαιωθεί το αρχικό πόρισμα, η Αίγυπτος θα είναι η τρίτη χώρα μετά την Τουρκία και το Ιράκ που καταγράφει ανθρώπινους θανάτους.
Στο δρόμο των αποδημητικών πτηνών 18/3/2006, 11:03
Προληπτικοί έλεγχοι και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη γρίπη των πτηνών
Προληπτικούς ελέγχους σε αποδημητικά πτηνά στην Αλάσκα σχεδιάζουν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών, καθώς η περιοχή θεωρείται πιθανή «πύλη εισόδου» του ιού στην αμερικανική ήπειρο.
Συναγερμός στη χώρα 17/3/2006, 10:11
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών έκαναν την εμφάνισή τους στο Ισραήλ
Και στο Ισραήλ κρούσματα της γρίπης των πτηνών. Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε δύο γαλοπούλες δείχνουν ότι είχαν μολυνθεί από το ιό. Στο νοσοκομείο εισήχθη ένας Ισραηλινός με ύποπτα συμπτώματα της νόσου.
Εντοπίστηκε σε γεράκι 16/3/2006, 16:41
Η Δανία επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα Η5Ν1
Το πρώτο κρούσμα Η5Ν1 ανακοίνωσε την Πέμπτη η Δανία. Ο επικίνδυνος ιός της γρίπης των πτηνών ανιχνεύθηκε σε γεράκι, που βρέθηκε νεκρό κοντά στο Νέστβεντ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Επιβεβαιώθηκε επίσης ο ιός στην Ινδία και τη Μιανμάρ.
Μετά τις γάτες και το κουνάβι 16/3/2006, 08:53
Στο Αζερμπαϊτζάν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος σκύλου από τη γρίπη των πτηνών
Στο Αζερμπαϊτζάν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος σκύλου από τη γρίπη των πτηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών, ο σκύλος πέθανε στις 9 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της χώρας. Ήδη από τον ιό έχουν πεθάνει τρεις γάτες και ένα κουνάβι στη Γερμανία.
Σελίδα 1 από 14 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.