ix.in.gr
Η δίκη της 17Ν
Εισαγωγή
Η    Ε Φ Ε Σ Η
Η δευτεροβάθμια κρίση
Ξανά στο εδώλιο
Ειδησεογραφία:
Ο παλμός στο Εφετείο
Η   Δ Ι Κ Η
ΣΕ  Α'   Β Α Θ Μ Ο
Η αρχική ετυμηγορία
Τέλος με βαρύτατες ποινές
Αναλυτικά οι τελικές ποινές
H πλήρης πρόταση του εισαγγελέα
Προτάσεις ποινών στα ανώτατα όρια
Η ώρα της κρίσης για τη 17Ν
Η πορεία της δίκης
3 Μαρ- 17Δεκ. '03
Τα πρόσωπα
Κατηγορούμενοι
Δικαστές
Πολιτική αγωγή
Διαβάστε επίσης
Η δράση της 17Ν
Το προφίλ της δίκης
Δείτε επίσης
Η δράση
Η εξάρθρωση
Το δικαστήριο
Νέα στοιχεία από απολογίες
Εμπλέκει στη δολοφονία Γουέλς τον εξάδελφό του ο Παύλος Σερίφης - Διαψεύδει ο Γ.Σερίφης
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2002
Επιβαρυντικά στοιχεία για τον Γιάννη Σερίφη και τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο περιέχει η απολογία του Παύλου Σερίφη, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Αλ.Γιωτόπουλος φέρεται να εκτέλεσε τον Ρ.Γουέλς, ενέργεια στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο Γ.Σερίφης. Πάντως, με γραπτή ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σερίφης αρνείται την ανάμιξή του στην 17Ν.

Συγκεκριμένα, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Σερίφης κατονομάζει τον εξάδελφό του Γιάννη Σερίφη ως στρατολόγο του στην 17Ν. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 1975, επιστρέφοντας από τη Γερμανία, συζητούσε με τον Γ.Σερίφη τρόπους αγώνα για την αλλαγή του συστήματος, και ότι εκείνος τον έφερε σε επαφή με τον «Λάμπρο», δηλαδή τον Αλ.Γιωτόπουλο.

Ο Π.Σερίφης φέρεται να έχει καταθέσει, επίσης, ότι ο Αλ.Γιωτόπουλος αποφάσισε και εκτέλεσε ο ίδιος τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA, Ρίτσαρντ Γουέλς. Στην ενέργεια φέρεται να συμμετείχε ο Γιάννης Σερίφης, ο Παύλος Σερίφης, και μία γυναίκα με το Κωδικό όνομα «Αννα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην απολογία του ο Π.Σερίφης υποδεικνύει τον Αλ.Γιωτόπουλο ως τον άνθρωπο που έδωσε στην τρομοκρατική οργάνωση την ονομασία 17 Νοέμβρη. Επίσης, φέρεται να κατέθεσε ότι ο «Λάμπρος» έγραψε την προκήρυξη για τη δολοφονία του Ρ.Γουέλς, και εκτέλεσε τους Πέτρου και Σταμούλη, ενέργεια στην οποία -σύμφωνα με τον Π.Σερίφη- συμμετείχε ο Νίκος Παπαναστασίου.

Διαψεύδει ο Γιάννης Σερίφης

Με γραπτή ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιάννης Σερίφης αρνήθηκε εκ νέου την ανάμιξή του στην 17Ν. Δηλώνει ότι «με έκπληξη και οργή παρακολουθώ όλη αυτή την περίοδο την ανάμειξη του ονόματός μου στις δραστηριότητες της 17Ν και άλλων συναφών οργανώσεων».

Ο Γ.Σερίφης κάνει λόγο για επιχείρηση συκοφάντησης και ομηρίας αγωνιστών πολιτικών χώρων και κοινωνικών κινημάτων, και τονίζει ότι στην περίπτωσή του η προσπάθεια αυτή «ξεπερνά σε φαντασία και ανηθικότητα κάθε προηγούμενο, αφού "στηρίζεται σε ομολογίες" ανθρώπων που κατηγορούνται ως μέλη της 17Ν».

Επιπλέον, δηλώνει ότι «δεν γνωρίζω κανένα "Λάμπρο", κανένα "Λουκά" και καμία "Αννα"» και ότι «δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια ηθική κατάπτωση κάποιον ώστε να καταδίδει, και μάλιστα ψευδώς».

Ο Γιάννης Σερίφης καταλήγει ρωτώντας «γιατί μου φορτώνεται η δολοφονία Γουέλς, με τέτοιο τρόπο που να μην μπορείται να με δικάσετε; Για να μπορούν οι Αμερικάνοι να ζητήσουν την έκδοση μου και εσείς, ως συνήθως, να τους ικανοποιήσετε;»

Ο Μ.Έβερτ μεταξύ των στόχων της 17Ν

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, από την απολογία του κατηγορουμένου Σωτήρη Κονδύλη ή «Αρη» προκύπτει ότι στόχο της 17Ν αποτελούσε ο Μιλτιάδης Έβερτ, όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Ο Σ.Κονδύλης φέρεται να είχε εναντιωθεί σε ενέργεια εναντίον του Μ.Έβερτ και οποιουδήποτε βουλευτή. Ως στρατολόγο του στην 17Ν ο «Αρης» κατονομάζει ένα πρόσωπο με πραγματικό όνομα Κώστας και κωδικό όνομα «Πόντιος».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο Μ.Έβερτ δήλωσε ότι το 1986, δύο ημέρες πριν δολοφονηθεί, ο Χρήστος Τσουτσουβής είχε βρεθεί στο πολιτικό γραφείο του τέως προέδρου της ΝΔ, και ζητούσε επιμόνως να τον συναντήσει κατ' ιδίαν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, σε ιδιόχειρες σημειώσεις του Αλ.Γιωτόπουλου, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ανάφέρονται οι αριθμοί κυκλοφορίας οκτώ αυτοκινήτων, τα οποία παρακολουθούσε ο ίδιος, ή κάποιο άλλο μέλος της 17Ν. Από την εξέταση των αριθμών κυκλοφορίας προέκυψε ότι τα τέσσερα οχήματα ανήκουν στην Αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση: 23:33

Διαβάστε Επίσης
Βουλευτές και πολιτικοί στο στόχαστρο της 17 Νοέμβρη «δια χειρός» Γιωτόπουλου
Δίκη που θα αποκαλύψει την αλήθεια για τη 17Ν ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων
Σχετικά άρθρα
Επιβαρυντική κατάθεση για Αλ.Γιωτόπουλο από κάτοικο των Λειψών (27/8/2002)
Δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» διαψεύδει από τον Κορυδαλλό ο Αλ.Γιωτόπουλος (27/8/2002)
Οι σημειώσεις του Γιωτόπουλου που βρέθηκαν στην Πάτμου οδηγούν τις έρευνες των Αρχών (20/8/2002)
Πρίσμα
Ο Παύλος Σερίφης κατονόμασε ως εκτελεστή του Ρ.Γουέλς τον Αλ.Γιωτόπουλο

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.